Pestera Movile, miracolul din Romania. Asta e descoperirea care i-a uimit pe cercetatori

Romania are inca un motiv de mandrie si acesta este o pestera care este considerata de catre cercetatorii din intreaga lume ca fiind una dintre cele mai importante descoperiri ale secolului trecut.

C.I.P., duminică 14 august 2016 , 10:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pestera Movile, descoperita de romani in anul 1986, a fost izolata de mediul exterior aproximativ 5,5 milioane de ani. In momentul de fata, cei de la Grupul pentru Explorari Subacvatice si Subterane (GESS), cei care se ocupa in prezent de pestere, au spus ca aici traiesc creaturi unice pe Terra.

In Pestera Movile s-au descoperit 48 de specii de paianjeni, scorpioni, miriapozi, lipitori si alte vietati, dintre care, 33 dintre acestea, se gasesc doar in acest loc.

Aceste creaturi care traiesc aici nu pot vedea si nu sunt pigmentate, iar pentru a se descurca in intunericul din pestera ele au dezvoltat antene si membre de mari dimensiuni.

Cea mai interesanta caracteristica a ecosistemului interior este chemosinteza. Pentru ca nu exista lumina naturala, fotosinteza nu a fost posibila, iar bacteriile au fost nevoite sa isi obtina energie si carbon din diverse reactii chimice.

Mai multe despre aceasta pestera poti sa citesti AICI.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si