În astrologie, conjuncția este situația în care două planete ocupă același loc, pe harta cerească, adică se află în aceeași zodie, la același grad și minut. De exemplu, atunci când Soarele se află la 12 grade și 45 de minute în semnul Taurului, iar Jupiter tot la 12 grade și 45 de minute în Taur, se spune că cele două corpuri cereşti se află în conjuncție. Altfel spus, ele fac un unghi de 0 grade.

În situația de mai sus, ele acționează împreună, în mod concertat. Fiecare dintre ele o face pe cealaltă mai puternică, și de aici rezultă o încărcătură energetică deosebită, ce poate fi folosită pentru îndeplinirea scopurilor noastre.

Citeste si: Luna plină în Capricorn (24 iunie). Cum afectează zodiile acest fenomen astrologic

Un tip particular de conjuncţie, care se repetă la fiecare aproximativ 4 săptămâni, este conjuncția dintre Soare şi Lună, cunoscută și sub numele de Lună Nouă. Este momentul în care Luna răspândește în noapte un minimum de luminozitate. Din punct de vedere astrologic, Luna Nouă este considerată un moment ideal pentru a începe diferite demersuri, pentru a porni la drum, pentru a cunoaște persoane noi Aici, de reținut este faptul că permanent valabilă este ideea de început, domeniul în care se manifestă acesta este decis de semnul astral în care are loc conjuncţia.

Hartă constelație[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Dacă de o conjuncţie între Soare şi Lună avem parte în fiecare lună, există și conjuncţii care au loc mult mai rar. De exemplu, Soarele se află în conjuncţie cu Neptun sau cu Pluton doar o dată în fiecare an. O conjuncţie între Jupiter și Saturn are loc o dată la fiecare 20 de ani, în timp ce o conjuncție între două planete lente, precum Uranus și Pluton, are loc chiar mai rar decât atât.

Conjuncția Soare-Saturn în Balanță

Luam un exemplu simplu și ne vom referi la conjuncţia Soare-Saturn în Balanţă, care a avut loc în toamna 2010. Pentru a explica modul în care ne influențează în mod general, trebuie să ținem cont de trei aspecte: influenţa Soarelui (aflat în legătură cu personalitatea noastră de bază și cu modul în care ne manifestăm în mod conștient), influenţa lui Saturn (planetă care aduce seriozitate, răbdare, acțiune lentă, gradată, conservatorism și o viziune matură de a privi lucrurile) și caracteristicile semnului în care are loc conjuncţia, Balanţa (semn al parteneriatelor, al cuplurilor, dar și al frumosului și al vieții artistice).

Horoscop [Sursa foto: PixaBay]

Așadar, ne putem aștepta ca cele două planete aflate în conjuncţie să aducă un plus de seriozitate în relațiile de cuplu, să ajute la dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung, în care fiecare persoană implicată va da dovadă de multă seriozitate. Lucrurile sunt însă mai complicate decât atât, pentru că este posibil ca cele două planete să facă și alte aspecte, cu alte corpuri cereşti.

Citeste si: Ce înseamnă o planetă retrogradă în astrologie

În plus, atunci când vine vorba de o analiză astrală pentru o persoană anume, trebuie ținut cont  și de casa astrologică de pe harta sa natală, în care are loc conjuncția, precum și de aspectele pe care planetele respective le fac cu planetele natale.

Ce este, de fapt, o conjuncție

Aceste amănunte îi privesc doar pe specialiștii în astrologie, dacă ești doar un simplu pasionat de esoterică, e suficient să știi că o conjuncţie înseamnă un unghi de 0 grade între două corpuri cerești sau, altfel spus, o suprapunere a acestora. În cele mai multe cazuri, o conjuncţie este interpretată pozitiv, dar influența sa depinde mult de planetele care sunt implicate.

Citeste si: Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan de mână. „Ai impresia că Bogdan nu are șanse în fața nimănui?”- kfetele.ro

Citeste si: Atacat de rechin. Un actor celebru din "Piraţii din Caraibe" a murit la 49 de ani. Și-a găsit sfârșitul în timp ce făcea surfing- radioimpuls.ro

Constelație[Sursa foto: PixaBay]

De exemplu, una este să vorbim despre o conjuncţie în care e implicat Jupiter și cu totul altfel putem aborda o conjuncţie în care este implicată Luna Neagră, Lilith. Evenimentele de obicei dramatice aduse de aceasta din urmă nu se pot compara cu impulsurile spre dezvoltare și influența benefică a lui Jupiter.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si