Oamenii de știință au făcut o descoperire șocantă, care ar putea schimba viitorul! Este vorba despre o nouă planetă cu potențial de a susține viața umană, care se află foarte aproape de Pământ, potrivit informațiilor transmise de nypost.ro.

Planeta se numește Gliese 12 b.

O nouă planetă cu potențial de a susține viața umană: Gliese 12 b

Numită Gliese 12 b, planeta este considerată cu potențial pentru a susține viața umană. Temperatura medie estimată a suprafeței este de 107 grade F, cu doar 50 de grade mai caldă decât cea a Pământului.

Planeta a fost descoperită de o echipă internațională de oameni de știință, cu ajutorul satelitului de sondare a exoplanetelor în tranziție (TESS) al NASA. Aceasta este doar puțin mai mică decât planeta Pământ și este situată la doar 40 de ani lumină distanță.

Citește și: Luna Plină în mai 2024: Cum sunt zodiile afectate și pe ce dată are loc?

O planetă cu potențialul de a susține viața umană se află în apropiere de Pământ

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

„Puținele planete temperate similare Pământului, care sunt atât de aproape de noi și îndeplinesc alte criterii necesare pentru acest tip de studiu”,

a declarat Michael McElwain, astrofizician de cercetare la Centrul de Zbor Spațial Goddard al NASA, potrivit nypost.ro, despre planeta Gliese 12 b.

Planeta ar urma să fie supusă unei examinări de către Telescopul Spațial James Webb. Pentru a determina dacă planeta Gliese 12 b este locuibilă, cercetătorii trebui să afle, în primul rând, dacă atmosfera este asemănătoare cu cea a Pământului, lucru esențial pentru adăpostirea apei la suprafața sa.

„Atmosferele captează căldura și, în funcție de tip, pot modifica substanțial temperatura reală a suprafeței”, a declarat Shishir Dholakia, doctorand la Centrul de Astrofizică de la Universitatea din Queensland de Sud din Australia, despre descoperirea planetei.

Citește și: Ireal ce au aflat cercetătorii despre Cosmos! Asta schimbă tot ce știai până acum despre Calea Lactee

Citeste si: Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

O planetă cu potențialul de a susține viața umană se află în apropiere de Pământ

[Sursa foto: istockphotos]

Primele cercetări au demonstrat că Gliese 12 b este mai ospitalieră față de celelalte planete. Distanța dintre Gliese 12 b și steaua sa este de doar 7% din totalul distanței dintre Pământ și Soare, lucru care arată că primește de 1,6 ori mai multă energie de la steaua sa, decât primește Pământul de la Soare.

„Din moment ce Gliese 12 b se află între cantitatea de lumină pe care Pământ și Venus o primesc de la soare, va fi valoroasă pentru a reduce decalajul dintre aceste două planete din sistemul nostru solar. Gliese 12 b reprezintă una dintre cele mai bune ținte pentru a studia dacă planetele de dimensiunea Pământului care orbitează stelele reci își pot păstra atmosfera, un pas crucial pentru a avansa înțelegerea locuinței pe planetele din întreaga galaxie”,

a declarat Shishir Dholakia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si