Cu o suprafață de aproximativ 650 de metri pătrați, apartamentul, care este situat într-unul dintre cele mai bogate cartiere din Londra, are șapte dormitoare cu baie proprie pe trei etaje, un lift intern, un pian cu coadă transparent în salon și un garaj subteran cu acces privat. Oamenii legii care au efectuat raidul au sesizat, totodată, că ușile interioare nu aveau mânere- acestea erau, ca aproape toate celelalte elemente din proprietate, controlate electronic.

Ținta vizată de polițiști, presupusa menajeră a oligarhului rus

Aceasta nu era o proprietate obișnuită, dat fiind că nici percheziția nu a fost obișnuită. Ținta nu era proprietarul locuinței- chiar dacă proprietarul este un oligarh rus sancționat. Ținta vizată de autorități era o persoană descrisă într-un document de informații pe care NCA îl primise ca fiind "menajeră".

Citeste si: Serghei Lavrov acuză Occidentul că duce un "război total" împotriva Rusiei

În contul său bancar fuseseră transferate recent 400.000 de lire sterline. Se bănuia că suma era destinată plăților pentru întreținerea proprietății și achitarea facturilor. Iar posibilitatea ca banii să fi provenit de la persoana sancționată însemna că existau suficiente dovezi pentru a justifica mandatul de percheziție pentru căutarea de probe.

În primă instanță, s-a suspectat că menajera ar putea fi femeia de serviciu, dar investigațiile ulterioare după razie au indicat în schimb un membru al familiei.

NCA nu va dezvălui identitatea persoanelor vizate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Aceasta este activitatea unei noi echipe din cadrul NCA, denumită K-Cell.

K vine de la cleptocrație, atunci când conducătorii își folosesc puterea pentru a fura resursele țării lor.

Citeste si: Zelenski, anunț despre o discuție cu Putin. "Ne vrem vieţile înapoi"

Misiunea echipei este de a îngreuna viața oligarhilor sancționați, oameni de afaceri super-bogați apropiați de Kremlin. BBC a avut acces exclusiv la activitatea echipei.

Peste 1.000 de persoane au fost sancționate de guvernul din Marea Britanie

Mai mult de 1.000 de persoane au fost sancționate de guvernul din Marea Britanie, inclusiv un val de nume noi în urma invaziei din Ucraina din februarie. Deși nu toți au legături substanțiale cu Marea Britanie, rușii care au bunuri aici le vor găsi înghețate.

Citeste si: Separatiștii pro-ruși anunță cucerirea unei localități cheie din Donbas

Activele nu sunt confiscate în mod oficial de către stat, dar nu pot fi folosite decât dacă persoana respectivă primește o licență specială de la Trezorerie- cum a fost cea oferită clubului de fotbal Chelsea, deținut de Roman Abramovici, înainte de vânzare. Iar dacă altcineva se ocupă cu bună știință de un activ sau de fonduri înghețate, NCA poate investiga. Aceasta este baza pentru percheziții precum cea efectuată la apartamentul pomenit, în căutarea de dovezi de încălcare a legii atunci când cineva- cum ar fi un asociat sau un membru al familiei- a primit bani pentru a se sustrage sancțiunilor.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Pentru rușii care au mutat bani în Marea Britanie și au cumpărat proprietăți aici- proprietăți scumpe care trebuie întreținute- faptul că nu pot plăti femeia de serviciu, grădinarul sau șoferul le poate face viața foarte dificilă.

Citeste si: Rusia, politica "pumnului în gură" în fața Ucrainei. "Moscova aşteaptă de la Kiev să-i accepte cererile"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si