Poluare masivă cu produse petroliere pe un râu din România. Amenzi de peste 40.000 de lei

Autorităţile au prelevat probe şi au demarat acţiuni de igienizare a zonei, după ce s-a descoperit poluare cu produs petrolier pe râul Argeş. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de infectare a apei și o amendă de 40.000 de lei.

Author: Georgiana Balaban miercuri 01 februarie 2023 , 18:32

râul Argeș

Râul Argeș poluat cu produse petroliere.

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Echipele Administrației Bazinale de Apă Argeş-Vedea au intervenit marţi seară  pentru identificarea sursei de poluare de pe râul Argeş, în zona parcului Lunca Argeşului- Podul Viilor, iar în cursul dimineţii, au revenit la locul identificat pentru prelevarea de noi probe de apă şi demararea acţiunilor de igienizare a zonei.

La faţa locului, se află şi reprezentanţii Inspecţiei Bazinale de Apă. Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au continuat verificările şi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de infectare a apei.

Citește și: Ce au găsit inspectorii ANPC într-un cămin de bătrâni din Capitală?! Amenzi pe bandă rulantă

A fost dată o amendă 40.000 lei şi a fost deschis dosar penal pentru poluare. Substanța identificată este ulei vechi/produs petrolier evacuat într-o cantitate de 200-300 de litri într-o vale din apropierea râului Argeș, poluatorul fiind o persoană fizică.

Ce spun autoritățile

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au continuat verificările în ceea ce priveşte poluarea de pe Râul

Argeş, din zona Lunca Argeşului-Podul Viilor şi au ridicat probe de sol, apă şi din substanţă, în vederea efectuării unei expertize.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de infectare a apei.

Citește și: Controale la pensiunile din stațiunile montane. Inspectorii au găsit mâncare depozitată lângă vasul de toaletă

Citeste si: Informația momentului pentru toți românii. Marius Budăi a anunțat ce se întâmplă cu vârsta de pensionare- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineața zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Piteşti, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparaţii auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deşeuri petroliere.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, au fost ridicate probe de sol, apă şi din substanţa cu aspect şi miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabilii dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătăţii oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislaţiei în vigoare.

Citește și: Amenzi pentru distribuitorii de energie

În continuare se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de infectare a apei, faptă prevăzută şi pedepsită de art.356, aliniatul1 din Codul penal, art.98 alin.2 lit.a din OUG 195/2005 privind Protecţia Mediului şi art.92 alin 1 din legea 107/1996 privind Legea Apelor, urmând a fi luate măsurile legale în consecinţă.
În urma inspectării cursului apei şi a zonelor riverane s-a constatat că posibila cauză a poluării este deversarea unei cantităţi de uleiuri sau produse petroliere într-un afluent al râului.

Au fost prelevate probe de apă din mai multe zone, urmând să se efectueze analizele de laborator pentru identificarea substanţelor poluante.

Citeste si: “A fost ceva predestinat. Așa a fost să fie, să moară amândoi atât de repede.” Gheorghe Turda, dezvăluiri neștiute despre înmormântarea Ilenei Ciuculete- kfetele.ro

Citeste si: Hande Erçel și impresarul Hakan Sabancı formează cel mai nou cuplu: ”Totul merge bine, venim din vacanță”. Cum arată bărbatul care i-a furat inima faimoasei actrițe- radioimpuls.ro

Citește și: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

La faţa locului au fost prezente şi echipele ISU Argeş, reprezentanţii Gărzii de Mediu Argeş, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, grupa operativă şi poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea efectuării cercetării şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si