Mai multe nereguli au fost găsite de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) la un cămin pentru vârstnici din București, printre care produse expirate, mizerie, vitrine frigorifice cu praf şi rugină. În urma acestor deficienţe, blocul alimentar a fost închis temporar.

Citește și: Amenzi în valoare de 30.000 de lei la o brutărie din Timișoara. Inspectorii ANPC tăvi înnegrite de arsură, murdărie și gândaci

ANPC a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că a fost făcută o acţiune de control la căminul pentru vârstnici administrat de SC Residence Ganesh SRL.

Ce au anunțat autoritățile

Echipele de control au descoperit mai multe abateri, printre care: modificarea stării termice a produselor; folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum/data durabilităţii minimale depăşită; folosirea unor preparate fără elemente de identificare-caracterizare folosirea unor vitrine frigorifice, pentru depozitarea produselor şi preparatelor, insalubre, cu praf în exces, rugină şi chedere pline de mucegai; folosirea unor spaţii neigienizate pentru prepararea produselor alimentare – bloc alimentar neconform.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cafeaua în oraș în România, un lux. Băutura costă mai mult decât în țări precum Spania sau Italia

Comisarii ANPC au mai descoperit: utilizarea unor lenjerii de pat şi saltele neconforme, neigienizate, cu pete; utilizarea unor saltele deteriorate, rupte; lipsa cearşafurilor sau a feţelor de perne; spaţii de cazare nerenovate, cu pereţi murdari, cu lovituri; folosirea unor cadre de paturi cu rugină.

Citește și: Mai mulți bătrâni au fost hrăniți cu carne mucegăită la azil. ANPC a aplicat sancțiuni de 30.000 lei

În urma neregulilor constatate, unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare 240 de kilograme de produse alimentare şi a fost închis temporar blocul alimentar, până la remedierea deficienţelor.

Citește și: Shaormeria lui Tzancă Uraganu a fost închisă! Motivul din spatele deciziei ANPC


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si