Populația României este în scădere, iar migrația crește. Bucureștiul este cel mai afectat

Datele oficiale arată că Bucureştiul va rămâne fără un sfert din locuitori până în 2030, natalitatea va scădea, iar migrația externă va crește. Multe persoane pleacă din Bucureşti în împrejurimi.

Author: Andreea Bolocan marți 27 iulie 2021 , 09:12

Populația României este în scădere eurostat
Populația României este în scădere[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Până în anul 2050, populaţia României va ajunge să fie de 15,5 milioane de locuitori. Asta în timp ce anul trecut era de 19,2 milioane de locuitori. Vorbim despre o scădere drastică, iar explicaţiile pentru acest fenomen ar fi atât migraţia, cât şi rata negativă a natalităţii înregistrată în ultimii ani.

Doar la nivelul judeţului Iaşi nu vom înregistra nici creşteri, nici scăderi în următorii 30 de ani în ceea ce priveşte populaţia şi doar în judeţul Ilfov vom înregistra o creştere de aproximativ 42%. În Argeş, spre exemplu, ar urma să scadă populaţia cu 27% până în 2050, iar în Bucureşti scăderea ar urma să fie de 23%.

Citeste si: Viața în diaspora, sacrificii și dor de țară

Populația din București se află într-o scădere continuă

Capitala va avea doar 1,4 milioane de locuitori în 2050, faţă de 1,8 milioane, cât avea în statistici în 2020, arată datele Eurostat. Chiar dacă, în realitate, numărul de locuitori din Bucureşti este mai mare, deoarece sunt mulţi locuitori care locuiesc aici, dar nu au domiciliul înregistrat în Capitală, în următorii 30 de ani România se va depopula masiv.

Profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de Cercetări Demografice ”Vladimir Trebici” al Acade­miei Române, a declarat faptul că în anul 2020,

România a avut 297 de mii de decese şi 176 de mii de naşteri.

”Anul trecut am avut 297 de mii de decese şi 176 de mii de naşteri, ceea ce înseamnă o scădere naturală a populaţiei de 120 de mii de locuitori, enorm pentru o populaţie de 19 milioane de locuitori”, a mai spus profesorul Gheţău.

Citeste si: Ce mesaj a transmis Patriarhul Daniel de Ziua Românilor de Pretutindeni?

Natalitatea din România este foarte scăzută

Vasile Ghețău a precizat că în România, rata natalității este foarte scăzută și că în continuare, sunt foarte multe persoane care pleacă din București pentru a se muta în apropriere, cum ar fi județul Ilfov.

Scade natalitatea în România[Sursa foto: PixaBay]

”Vom avea scădere naturală, pentru că natalitatea este foarte scăzută şi vom avea scădere prin migraţie externă, dar şi multă scădere prin migraţie internă.

Sunt mulţi care pleacă din Bucureşti în jurul Bucureştiului, de aceea Ilfovul este într-o situaţie atât de benefică, iar aici populaţia va creşte”, a explicat profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de Cercetări Demografice ”Vladimir Trebici” al Academiei Române.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Problema de MATEMATICĂ pe care puţini o pot rezolva din prima încercare. Care este... Problema de MATEMATICĂ pe care puţini o pot rezolva din prima încercare. Care este rezultatul corect
spotmedia.ro
Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la... Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la vaccinați vs nevaccinați
spotmedia.ro
Iohannis a mers la golf și Internetul s-a umplut de ironii (Galerie foto) Iohannis a mers la golf și Internetul s-a umplut de ironii (Galerie foto)
b1.ro
Ce părere are, în realitate, Carla’s Dreams despre Marius Moga şi Smiley, colegii lui... Ce părere are, în realitate, Carla’s Dreams despre Marius Moga şi Smiley, colegii lui de la „SuperStar” (Pro TV). I-a şocat pe toţi cu asta!
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
infoactual.ro
Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi... Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi semne în soare, în lună și în stele
evz.ro
SE LĂFĂIE ÎN LUX. Imagini din avionul cu care Klaus și Carmen Iohannis au zburat la New... SE LĂFĂIE ÎN LUX. Imagini din avionul cu care Klaus și Carmen Iohannis au zburat la New York
doctorulzilei.ro
Nutriționist: STOP dietelor! Gândește-te la ce poți adăuga, nu la ce să scoți! Nutriționist: STOP dietelor! Gândește-te la ce poți adăuga, nu la ce să scoți!
romaniatv.net
Şocul serii în politică! A fost DEMIS acum câteva minute. Decizia, publicată deja în... Şocul serii în politică! A fost DEMIS acum câteva minute. Decizia, publicată deja în Monitorul Ofcial
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si