VIDEO - Porumbul, cel mai așteptat desert al verii, a apărut deja pe tarabele din piețele bucureștene și își așteaptă clienții

Și nu e orice tip de porumb, vorbim despre un soi american, cu mult mai dulce decât cel autohton, pentru care pofticioșii ar trebui să scoată din buzunar chiar și 5 lei pentru o singură bucată.

Reporter: Tatiana Gavrilă Author: Albert Matei sâmbătă 02 iulie 2022 , 18:59

Porumbul, cel mai așteptat desert al verii, a apărut deja pe tarabele din piețele bucureștene și își așteaptă clienții

Porumbul, cel mai așteptat desert al verii, a apărut deja pe tarabele din piețele bucureștene și își așteaptă clienții

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Ăsta e genetic făcut dulce iubita, nu e ca ăsta românesc!” 

Porumbul românesc de soi... american

Cu greu găsim în piața din Drumul Taberei o tarabă pe care să nu fie așezați semeț știuleții de porumb dulce, gata de fiert! Este un soi timpuriu, ne-o spune nea' Gelu care de ani buni cultivă această sămânță provenită de peste mări și țări.

Gelu Nechita, producător: „Ăsta e porumb timpuriu, zaharat, e sămânță străină, americană! E mai moale, fierbe și mai repede...”

Porumbul, apărut mai devreme anul acesta, atrage mușterii mai ceva ca pâinea caldă, cu toate că prețurile mari îi cam pun pe gânduri la calculul final. Prețurile încep de la 2 lei și ajung chiar și până la 5, lucru care pe mulți îi cam sperie!

Citeste si: VIDEO- Românii vin din alte cartiere pentru a cumpără de la magazinele cu reduceri

„Porumbul e un moft! Nu-l cumpără oricine!”

„Păi acum...o dată pe an e normal nu? Fiecare pensionar gustă, să-și satisafacă măcar o dată pofta!”

Și în Piața Obor porumbul este vedeta de pe tarabe. Fie că vorbim despre soiul american, zaharat, ori despre cel românesc, oamenii caută gustul copilăriei!

Citeste si: „Eliminați-mă”. Lorena a ajuns la capătul răbdărilor! Concurenta este deranjată de glumele nesărate pe care Laurențiu le face cu alte fete din casă. Laurențiu pune piciorul în prag și o acuză că joacă teatru- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

„Este mai dulce față de porumbul nostru care era pe vremuri... porumbul nostru e mai... nu e așa de lăptos, ăsta e mai dulce da e bun!”

„- E zaharat, cu zahăr în el! De unde o veni...ei știu...dar ăsta e românesc.

- Pe care îl preferați?

- Românescul.

- Dar e mai tare bobul?

- Da...și e alt gust, se simte la limbă!”

Citeste si: Se anunță scumpiri în lanț în România. Vezi care sunt produsele care vor avea prețurile crescute odată cu aplicarea noilor măsuri fiscale
Floarea Dobre, producător:  „Sămânța e din afară și ăsta e timpuriu, se pune prima dată la solar, tot cam după 90 de zile apare fructul, dar sămânța nu e de a noastră! Porumbul românesc nu e dulce, e porumb normal! Când ajunge la stadiul de maturitate poate fi lăsat pentur păsări sua să facem mălai...”

Numai anul trecut România a avut o producție de aproape 14 milioane de tone.

Citeste si: VIDEO- Ardeiul gras românesc este leguma cea mai prețioasă de pe tarabe/Costă dublu decât roșiile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si