Se anunță scumpiri în lanț în România. Vezi care sunt produsele care vor avea prețurile crescute odată cu aplicarea noilor măsuri fiscale

Miercuri, 29 iunie, aflăm care sunt noile măsuri fiscale pe care Guvernul le va introduce, după o şedinţa Coaliţiei. Fiecare partid a vorbit luni, 27 iunie, despre propriile măsuri propuse, dar se pare că este greu să ajungă la o înțelegere având în vedere că multe dintre idei sunt diametral opuse. Din cadrul discuțiilor de până acum știm sigur că vor fi creşteri de preţuri la tutun, alcool, sucuri acidulate cu zahăr, la mesele de la restaurant sau cazarea la hotel.

Author: Alexandra Costea marți 28 iunie 2022 , 20:57

Se anunță scumpiri în lanț în România. Vezi care sunt produsele care vor avea prețurile crescute odată cu aplicarea noilor măsuri fiscale

Se anunță scumpiri în lanț în România. Vezi care sunt produsele care vor avea prețurile crescute odată cu aplicarea noilor măsuri fiscale

[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începând cu aplicarea noilor măsuri fiscale pe care Guvernul le-a anunțat, cei mai afectați vor fi românii care se află în câmpul muncii, cei care au un loc de muncă sau sunt plătiți pe drepturi de autor.

Românii activi vor scoate din buzunar câte 50 de bani pentru fiecare pachet de țigări pe care vor cumpăra începând cu aplicarea noilor măsuri, asta în cazul dacă sunt fumători, și încă 4 lei pentru fiecare sticlă de vin pe care o vor achiziționa din magazin.

Citeste si: Șoferiță prinsă băută la volan de două ori, lăsată în libertate

În cazul în care românii vor dori să bea și suc acidulat care conține zahăr, vor plăti încă 70 de bani pentru fiecare sticlă achiziționată.

Totodată, cei care au decis să meargă în vacanță, trebuie să plătească încă 20 de lei pe noapte de cazare. Și de câte ori vor să iasă în oraș, la restaurant vor achita 4 lei în plus pentru o masă.

Ce diferențe de preț vor exista după introducerea măsurilor fiscale

Dacă în prezent preţul unui astfel de produs este de 12 lei şi 50 de bani în restaurante, după ce cota de TVA va creşte de la 9% la 19%, băutura răcoritoare va ajunge să fie 13 şi 75 de bani.

Aceaşi creştere se aplică şi pentru serviciile de catering. Acestea de la 5% cât sunt în prezent vor ajunge la 9%.

Problema este că, odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri, mai multe industrii vor fi afectate. Hotelierii, de exemplu, se tem că nu vor mai avea suficienți clienți ca să își acopere măcar cheltuielile.

Citeste si: Clanurile românești s-au îmbogățit în Germania din alocații. Românii opreau copiilor cardurile de alocație și îi trimiteau înapoi în țară

"Creșterea cotei de TVA la serviciile turistice probabil este o soluție disperată", a declarat Adrian Benţa, consultan fiscal.

Această măsură care are la bază introducerea unei taxe suplimentare pe zahărul din băuturile răcoritoare ar urma să afecteze atât producătorii, cât și consumatorii

Citeste si: George Simion a împărțit invitații în Parlament. Deputatul își cheamă colegii la nuntă: "Să vină toţi românii!"

Prețul la raft al băuturilor răcoritoare ar putea să crească în așa măsură încât o bere ar putea ajunge mai ieftină decât un suc. 

Cea mai mare creștere din pachetul de măsuri discutat în coaliție vizează însă jocurile de noroc, unde impozitul va fi majorat până la 40% Printre măsurile discutate și agreate în ultima perioadă se numără și reducerea pragului de impozitare pentru micro-întreprinderi de la 1 milion de euro la 500.000 de euro.

Citeste si: VIDEO- Criză de antibiotice. Pacienții sunt nevoiți să se plimbe la mai multe farmacii pentru a găsi medicamentele de care au nevoie


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si