Postul Paştelui 2023. Cum să te pregăteşti pentru cel mai aspru post?

Postul Paştelui 2023. Paștele este, la fel ca și Crăciunul, o ocazie minunată de a te strânge la masă alături de cei dragi. Totuși, înainte de Învierea Domnului Iisus Hristos, credincioșii țin postul Paștelui.

Author: Laura Macovei vineri 17 februarie 2023 , 13:20

Postul Paştelui 2023. Cum să te pregăteşti pentru cel mai aspru post?

Postul Paştelui 2023. Cum să te pregăteşti pentru cel mai aspru post?

[Sursa foto: colaj pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Postul Paştelui 2023. Cum să te pregăteşti pentru cel mai aspru post?

Postul Paștelui este numit în popor Postul Mare. Este postul care precede sărbătoarea Învierii Domnului. Postul Paștelui este cel mai lung, durează 48 de zile și este cel mai aspru din punct de vedere alimentar.

Când începe Postul Paștelui?

Postul Paștelui începe luni, 27 februarie 2023, după Duminica izgonirii lui Adam din rai- a lăsatului sec de brânză, și se postește până în seara sâmbetei din Săptămâna Patimilor, inclusiv.

Citește și: Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă anul acesta, una dintre cele mai mari sărbători. Ce nu se face în această zi

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Acest post este precedat de cele trei săptămâni introductive de la începutul perioadei Triodului, care pregătesc și prevestesc postul care începe după Lăsata Secului.

Cum să te pregăteşti pentru cel mai aspru post?

De-a lungul timpului, Postul Paștelui a fost ținut cu multă rigurozitate. 

Cu toate acestea, în perioada Postului Paștelui avem dezlegări la pește: pe 25 martie, de praznicul Bunei Vestiri și pe 9 aprilie 2023, cu prilejul sărbătorii Intrării Domnului in Ierusalim.

Citește și: Când are loc Lăsata Secului pentru Postul Paștelui în 2023? Tradiții și obiceiuri importante!

Fiind cel mai aspru post din an, în Postul Paștelui 2023 sunt mai multe activități strict interzise. În primul rând, în perioada de post nu se consumă alimente de dulce. Astfel, cei care decid să țină postul trebuie să știe că nu au voie să consume lapte, ouă, unt, brânză sau carne în cele 48 de zile, atât cât durează postul.

În Postul Mare nu se organizează nunți, botezuri sau alte petreceri, deoarece e considerată o perioadă de purificare la nivel spiritual, dar și fizic. Sunt interzise așadar acele petreceri în care se cântă și se dansează.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si