Povestea bisericii cu 33 de trepte din Bucuresti! Biserica Bucur Ciobanu se spune ca a fost cladita chiar de “Bucur Ciobanul”
Life

Povestea bisericii cu 33 de trepte din Bucuresti! Biserica Bucur Ciobanu se spune ca a fost cladita chiar de “Bucur Ciobanul”

C.L.
23 iun 2018

Biserica Bucur Ciobanu se spune ca a fost cladita chiar de “Bucur Ciobanul”, intemeietorul Bucurestiului. Povestea ei este insa invaluita in mister.

Intr-unul din pliantele informative ale Capitalei, biserica este prezentata astfel: “Intre Piata Unirii si Pasajul Marasesti pe strada “Radu Voda”, la numarul 33, 33 de trepte ne amintesc de tot atatia ani la care Mantuitorul Hristos a fost rastignit,a inviat si S-a inaltat la ceruri. Sunt trepte ce ne poarta spre una dintre cele mai mici, dar totodata mai reprezentative biserici din urbea noastra: Biserica “Bucur Ciobanul”.

Bisericuta aflata in apropierea Pietei Unirii a fost refacuta si reconsolidata de mai multe ori in decursul anilor. Duminica aceasta, biserica va fi resfintita, dupa ample lucrari de consolidare si de restaurare, care au durat cativa ani.

Citeste si: Principele Nicolae a primit o icoana cu „Sfantul Nicolae” de Rusalii! S-a intors in biserica unde l-a dus Regele Mihai in urma cu 26 de ani!

Citeste si: Ce ingrijit e mormantul preotului din Grindeni care s-a sinucis nesuportand sa stea departe de copiii lui! Mormantul lui Silviu Neagu este chiar langa biserica FOTO

Citeste si: Astea sunt cele mai frecvente cinci greseli pe care le facem cu totii in biserica! Iata ce rugaciune trebuie sa rostim inainte de a merge in "casa Domnului"


Despre scarile de la intrarea in biserica a vorbit pentru Trinitas chiar preotul paroh. “Cu prilejul lucrarilor de inlocuire a lespezilor de piatra ale scarii centrale (la aproximativ 2 metri sub cota 0), pe colina bisericii noastre a fost descoperita o scara formata din 3 trepte de piatra. Consideram ca treptele descoperite acum pot fi ale unei biserici din 1416, biserica ce a fost construita cu 2 metri mai jos decat biserica actuala”.

Sursa foto: Ziarul Lumina

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook