Povestea celei mai tinere țesătoare din România. Aceasta nu are nici măcar telefon mobil

Povestea celei mai tinere țesătoare din România. Aceasta nu are nici măcar telefon mobil

(Sursa foto: copilul.ro)

Eva este cea mai mică țesătoare din România. Aflată la vârsta la care nici măcar nu are telefon mobil sau tabletă, aceasta își ocupă timpul cu alte activități.

Eva se perfecționează în arta țesutului, iar mâinile ei ies adevărate opere de artă. Aceasta are și o profesoară care o îndrumă la orice pas. După orele de la școală, Eva merge în atelierul de țesut, care a devenit ca o a doua casă pentru ea.  

Citește și: 365 de euro borcanul, cel mai scump gem realizat în România, la Viscri

În familia acesteia, cusutul este o tradiție, iar micuța a prins drag de arta populară și de războiul de țesut. Orele pe care le face sunt desfășurate la Clubul Copiilor din Avrig. 

Citește și: Via Transilvanica a câștigat Premiul European pentru Patrimoniu

365 de euro borcanul, cel mai scump gem realizat în România, la Viscri

În satul transilvănean Viscri, îndrăgit de Regele Charles, o locuitoare produce cel mai scump gem din toată Europa. Acesta costa 365 de euro borcanul. Pe lângă gustul deosebit, ceea ce îl face special este modul de ambalare. Acesta este ambalat în cutie de lemn, făcută manual.  

Citește și:  EXCLUSIV: Oana Crîngaşu a creat un rai al ciocolatei de casă/ ” Singurul câștig este bucuria de a vedea cum proiectul meu de suflet se materializează”

No ad for you

Gherda Gherghiceanu a povestit ca gemul special este preparat la foc de lemne, din fructe culese chiar de ea, de pe dealurile satului Viscri. Fructele folosite la producerea acestui gem sunt capsunile, macesele, corcodusele, precum si merele, toate preparate fara conservanti. Viscri este iubit de mulți vizitatori pentru peisajele pe care le oferă, dar și petru mâncărurile inedite.

Oana Crîngaşu a creat un rai al ciocolatei de casă/ ” Singurul câștig este bucuria de a vedea cum proiectul meu de suflet se materializează”

O româncă a creat un atelier cu ciocolată de casă, insiparată fiind de un sat săsesc din Sibiu și a făcut investiții de aproximativ 12.000 de euro în afacerea ei.   Oana Crîngașu, mutată de peste doi ani în satul Șomartin din județul Sibiu a fost inspirată în ași deschide propria afacere pentru a aduce oamenii mai aproape, și pentru a-i face fericiți, așa cum îi place ei să spună.

Astfel a lăsat domeniul bancar în urmă și a pornit încrezătoare pe drumul culinar, atât de interesant pentru ea.

Citește și:  Povestea de succes a Anei: cum a ajuns de la îngrijitoare la patroana unui magazin cu produse tradiționale din Spania? „Întotdeauna am muncit mult”

Pentru visul ei, a făcut și un curs de bucătari în București, unde a avut atât de multe de învățat. Oana Crîngașu a vorbit   în exclusivitate pentru stirilekanald.ro   despre afacerea ei, despre prețurile produselor sale dar și despre planurile pe care le are pentru brandul ei de ciocolată de casă. 


Autor

Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.

A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.

A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.

Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.

Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri