Tânărul Radu este un băiat care locuiește în centrul Capitalei alături de Lupu, câinele său care nu l-a părăsit de mai bine de zece ani. Radu nu are acte, nici certificat de naștere, nici buletin, dar își dorește să muncească pentru Lupu și sora lui mai mică.

Pe străzile Capitalei, la doar câteva minute de Centru se află două suflete neajutorate: este vorba despre Radu, un tânăr care deși trăiește, nu există.

Dacă vă întrebați de ce, ei bine Radu nu are acte: tânărului nu i-a fost făcut certificat de naștere și, implicit, nici buletin. Este un băiat pe cât de inteligent și educat, pe atât de frumos, dar căruia i-a lipsit norocul în viață. Cu ochii albaștri ca marea (pe care el nu a văzut-o niciodată) și de o sinceritate marcantă, tânărul și-a povestit viața fără să se plângă măcar o dată.

Radu era îmbrăcat foarte curat, dar subțire pentru temperaturile scăzute de afară, stătea pe proprii săi papuci și își trăsese maieul peste genunchi, peste short-ul pe care îl purta și, cu toate că el era înfrigurat, s-a asigurat de un lucru: ca Lupu, câinele său cu ochi de om, să stea pe o pătură și nu pe cimentul rece pe care Radu își căutase culcuș. Nu a cerut bani ci, sfios, ceva de mâncare, însă a cerut bobițe pentru prietenul său care îi e alături de zece ani, arată kfetele.ro.

Radu, tânărul nimănui din inima Capitalei

„În seara asta l-am cunoscut pe Radu, omul care nu există, deși trăiește.

Toți oamenii mei știu că încă de când exist, am fost înzestrată cu un mare dar: simt absolut tot. În seara asta mi-a fost dat să trăiesc o experiență care mi-a dat viața peste cap și sper din suflet să nu trăiesc într-o bulă de sticlă și să reușesc să schimb ceva.


Plimbându-mă cu prietenii mei prin oraș, am început o mega-dezbatere cu privire la care McDonalds să mergem și cumva, parcă mânați de Univers, am stabilit că Buzești, deși era departe de noi.

povestea lui radu
Tânărul Radu, alături de animalul său, la bine și la greu.[Sursa foto: Facebook]

Ajunși acolo, primesc un telefon de la prietenii mei care mă așteptau afară și mi-au cerut 2 combo- puișor+ cartofi și puișor+ suc. Grăbit, unul dintre ei vine către masa la care m-am așezat, ia ce comandase și văd cum se îndreaptă cu pași mari și apăsați către un stâlp unde văzusem un om, alături de câinele lui. În agitația momentului, eu nu m-am gândit că poate îi e foame sau sete, ca poate îi oferă și ultima bucată de orice câinelui, în detrimentul propriei sale persoane, dar într-o milisecunda mintea mea a fost inundată de zeci de mii de ganduri care coborau ușor ușor în ochi, sub formă de lacrimi.

Când am terminat de mancat, m-am dus către mașină, dar am avut grijă să fac cunoștință cu cele două suflete de la McDonalds Buzești din parcare. Doi ochi verzi-albaștri, străvezii, m-au fulgerat dintr-odată și mi-am dat seama că sunt pusă față în față cu cel mai frumos bărbat pe care l-am văzut în viața asta- păcat că deși e viu, el nu există. Mi-a spus că îl cheamă Radu, că nu are certificat de naștere sau buletin și că blănosul de lângă el e Lupu- câinele care nu l-a părăsit și care îi e alături

și la bine și la greu de mai bine de ZECE ani.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Soția lui Șerban Huidu a dezvăluit că băieții ei s-au considerat vinovați de accidentul rutier provocat de tatăl lor, în urma căruia au murit 3 oameni: „Le-am spus că nu este vina lor că s-a întâmplat și că ei nu trebuie să ducă niciodată această povară”

Citeste si: Astrologii au prevăzut criza provocată de coronavirus încă din 2018: Știam că va fi o bubuială! Va fi nasol până în octombrie

Citeste si: Cel mai bătrân român, ajuns la 111 ani, eră să moară la 108 ani pentru că nici un spital nu l-a primit să îi opereze fractura de şold! Dumitru Comănescu: „A fost un moment critic în viaţa mea”

Radu era îmbrăcat foarte curat, purta un maiou negru, o geacă foarte subțire, un short și o pereche de papuci, stătea zgribulit, pe perechea de papuci, dar Lupu stătea pe o păturică și cu o alta era învelit. Ulterior am aflat că prietenul meu i-a oferit bani, dar Radu i-a explicat foarte frumos că nu își permite să intre așa în incinta Mc-ului, așa că ne roagă mult să îi cumpărăm noi mâncare.

Radu are o soră mai mică pe care el o îngrijește și ne-a explicat cu inima îndoită că mama lor nu își dă interesul, deci probabil nici ea nu are acte, nici ea nu există, deși trăiește. Tot ce își dorește băiatul cu chip de înger e să muncească, ne-a mărturisit că ar face orice, doar ca să le asigure un trai mai bun surorii lui și lui Lupu, iar vorbele sale ne-au fost confirmate de o angajata de la Mc Buzești, care a venit să verifice dacă mâncase. Radu ajută zilnic personalul cu orice ține de zona exterioară- dă cu mătura în parcare, curăță terasa, debarasează etc.

Ne-a zis că acolo îl găsim mereu, sau pe Buzești 41, iar eu știu clar că o să mă întorc și știți de ce? L-am întrebat de ce are nevoie, dacă are haine groase, dacă se descurcă, dacă are pături, iar Radu, fără să se gândească, mi-a spus atât (și vorbele lui o să-mi rămână impregnate în suflet toată viața): “Nu, eu nimic. Doar mâncare pentru Lupu, bobițe dacă se poate.” Deși el nu există în acte, Radu vrea să îi ofere câinelui lui tot ceea ce el poate nu a avut vreodată: căldură și mâncare!

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Connect-R, schimbare majoră de look! De ce transformare a avut parte cântărețul

V-am zis că eu simt tot: vă rog să mă credeți pe cuvânt că Radu e cel mai frumos om pe care eu l-am simțit vreodată în toată existența asta, nu ca trup (deși vă garantez că este un bărbat cum rar mi-a fost dat să văd, poate doar în filme) ci ca suflet. Vă rog din suflet să mergeți la el, vorbește foarte frumos, deși e extrem de rușinos, e foarte inteligent și nu cere nimic în afară de acte, un loc de muncă și mâncare pentru Lupu, un câine care s-a ridicat imediat cum am început să îl mângâi și se bucura de fiecare atingere, de fiecare scărpinat și de fiecare vorbă pe care eu i-o adresam. Eu mi-am promis că o să fac tot ce pot pentru el și acum vă rog din toată inima mea să îi acordați măcar o fărâmă din norocul vostru. Nu are telefon, dar știți deja că Radu e la Mc la Buzești, sau pe Buzești 41.

P.S.: la final, mi-am dat seama că mai aveam o plăcintă, așa că i-am dus-o lui Radu și i-am spus atât: “uite și ceva dulce dacă mâncare ai mâncat”. Când am dat să intru în mașină, jumătate de plăcintă era deja la Lupu și cealaltă jumătate pusă într-un colț, probabil pentru sora celor doi- a lui Radu și a lui Lupu, omul cu ochi de înger și câinele cu ochi de om.", se arată într-o postare, pe Facebook.

Postarea emoționantă a strâns multe aprecieri în mediul online. Internauții nu au ezitat să lase comentarii, iar autoarea postării a menționat că dorește să tragă un semnal de alarmă asupra oamenilor care pot ajuta tinerii neajutorați. Pe Radu îl găsiți la Mc Buzești.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si