Precizări despre începerea școlii. Ce vor face copiii în fiecare zi. ”E o măsură obligatorie”

Elevilor care încep școala pe 14 septembrie li se va face triajul epidemiologic acasă, Ministerul Sănătății renunțând la această procedură pe motiv că durează și provoacă înghesuială la ușa școlii.

Author: Alex Dumitrescu miercuri 12 august 2020 , 09:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Elevii vor fi verificați acasă, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil în Comisia de Învățământ din Senat. Potrivit acestuia, părinții vor fi cei care vor verifica, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă.

Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.

Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase”, a declarat secretarul de stat.

Școala începe pe 14 septembrie

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis anunța că școala începe pe 14 septembrie, prezentând totodată trei scenarii pentru începerea școlii care vor fi aplicate în fiecare dintre județele afectate, Ministerul Sănătății recunoscând ulterior că președintelui i-a fost greșit trimisă formula de calcul.

Sursa citată a precizat că „informaţia corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000

de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial comunicat de către Preşedintele României”.

„De asemenea, metoda de calcul este stabilită de specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi subliniem că nu a fost comunicată corect Administraţiei Prezidenţiale de către Ministerul Sănătăţii.”

Urmează ca Executivul să vină cu o decizie finală.

Potrivit ministrului Educației aceasta ar putea veni după jumătatea lunii august.

OUG pentru școala online

O Ordonanță de Urgență care să reglementeze școala online se află în pregătire, a declarat, marți, ministrul Educației, Monica Anisie, precizând că se pregătește și un proiect care să modifice legea privind prezența fizică la cursuri.

„Acum pregătim o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm acest tip de  învăţare online. Pregătim şi un proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii 55 privind unele măsuri privind prevenirea

şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19. De ce este necesară această modificare? Pentru că trebuie să venim cu o măsură clară referitoare la descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi direcţiilor de sănătate publică.

Prin urmare, avem o modificare referitoare la articolul 38 care va avea următorul cuprins: activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor în unităţile de învăţământ se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a anunţat Monica Anisie,

marţi la o  dezbatere online având ca temă „Deschiderea anului şcolar şi universitar” în Comisia pentru învăţământ a Senatului. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. Eliminare TULBURATOARE la Survivor Romania 2021! ANUNTUL lui... SURVIVOR ROMANIA 2021. Eliminare TULBURATOARE la Survivor Romania 2021! ANUNTUL lui Daniel Pavel l-a daramat pe Zanni: "Nu mai are acceptul medicului sa intre pe teren!"
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
spotmedia.ro
Exclusiv  România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si