Prelevare de organe la Spitalul Județean Arad. Vor fi donate ficatul, rinichii și corneea unui bărbat aflat în moarte cerebrală

La Spitalul Județean Arad va avea loc prima prelevare de organe din acest an. Donatorul este un bărbat în vârstă de 54 de ani.

Author: Diana Bostan joi 24 noiembrie 2022 , 22:20

organe

Prelevare de organe la Spitalul Județean Arad

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Donatorul se află în moarte cerebrală și-i vor fi prelevate ficatul, rinichii și corneea.

La prelevarea organelor au luat parte medici din Arad, Cluj-Napoca şi Bucureşti

Familia bărbatului de 54 de ani a fost de acord cu prelevarea organelor pentru a acorda o nouă șansă altor persoane aflate în stare gravă.

Citește și: Vaccinul împotriva variolei maimuței are o protecție de 78%

”Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, unde i s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală. Familia îndurerată a decis să doneze organele care corespund standardelor de prelevare, pentru a salva alţi oameni care depind de transplant. Intervenţia de prelevare a ficatului, rinichilor şi corneei a durat în jur de patru ore şi s-a desfăşurat în Blocul Operator I al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Mulţumim familiei pacientului care a luat o decizie dificilă însă plină de umanitate şi compasiune faţă de semeni. Decizia acestei familii va salva viaţa altor oameni aflaţi în aceste momente în stare gravă”, a precizat dr. Dana Moţ, medic coordonator transplant SCJU Arad.

A fost autorizat transplantul de „insule” pancreatice

Transplantul de „insule” pancreatice este un tratament inovator pentru pacienții cu diabet de tip 1.

Citește și: Un copil, în vârstă de doi ani, a murit de foame după ce a rămas singur acasă. Tatăl lui a murit în urma unui atac de cord

Numărul pacienților ce suferă de diabet a crescut în România. În primele șase luni ale acestui an au fost diagnosticate 41.849 de persoane, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, INSP. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si