Prelevare de organe la spitalul Judeţean Târgu Mureş, de la un pacient de 60 de ani

Mai multe echipe de medici au prelevat ficatul, rinichii şi corneea de la un pacient de 60 de ani aflat în moarte crebrală la Spitalul Judeţean Târgu Mureş.

Author: Diana Bostan vineri 20 mai 2022 , 12:16

operație

Sală operație

[Sursa foto: iStock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”În cursul nopţii trecute, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii şi corneea de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean

de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, internat în Secţia Clinică ATI cu diagnosticul anevrism arteră cerebrală medie rupt”, a transmis, vineri, unitatea medicală, într-un comunicat de presă.  

Au fost recoltate ficatul, rinichii şi corneea

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti

Citeste si: Întâmplare neobișnuită: O femeie moartă a bătut în capacul sicriului. Rudele au dus-o apoi la spital

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost formată din Dr. Mihai Morariu – kdp, Dr. Horvath Zsuzsanna, Dr. Kiss Otto, As. Dorin Boca şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea.  

Prelevarea a avut loc în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale: Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de Dr.

Vasile Lungu, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Andrei Tomuţa, echipa de prelevare de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice pentru cornee a fost coordonată de Dr. Ioana Manole.   

Citeste si: A început prelevarea de organe pentru fetița de cinci ani internată cu hepatită

Prelevarea de organe realizată în noaptea de joi spre vineri este a cincea din anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si