Premierul Florin Cîțu, întâlnire cu Ursula von der Leyen la Bruxelles

Prim-ministrul României, Florin Cîţu, a avut, vineri, o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul vizitei pe care o efectuează la instituţiile europene, dar și pentru gestionarea crizei provocate de pandemia de Coronavirus. Premierul a avut o întâlnire și cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Alina Raducu, vineri 12 februarie 2021 , 16:02

Premierul Florin Cîțu, întâlnire cu Ursula von der Leyen la Bruxelles
Premierul Florin Cîțu, întâlnire cu Ursula von der Leyen la Bruxelles
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei doi oficiali au avut discuţii privind dosarele majore la nivelul Uniunii Europene, cu accent pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19, eforturile de relansare economică la nivel european şi agenda externă a Uniuni”, a declarat, vineri, Guvrnul, îtr-un

comunicat de presă.

Care a fost scopul întâlnirii Premierului României cu liderii europeni la Bruxelles? 

Conform documentului, Florin Cîţu a prezentat priorităţile Guvernului României şi a exprimat angajamentul ţării noastre de a sprijini în continuare eforturile de consolidare a coeziunii şi convergenţei la nivelul Uniunii.

”Preşedintele Charles Michel a exprimat aprecierea pentru conduita profund pro-europeană a ţării noastre şi pentru excelenta cooperare cu România în cadrul Consiliului European. Cei doi înalţi oficiali au fost de acord cu privire la necesitatea continuării eforturilor pentru o acţiune coordonată la nivel european ca răspuns la efectele pandemiei de COVID-19”, a mai transmis prim-ministrul.

Prim-ministrul Florin Cîţu a explicat importanţa pe care România o acordă asigurării unui proces de vaccinare continuu, fără sincope, şi a arătat că este esenţial ca acţiunea Uniunii să asigure, pe de o parte, aprovizionarea cu vaccinuri, iar, pe de altă parte, să garanteze implementarea măsurilor necesare relansării economice, bunei funcţionări a pieţei unice, a fluxului de bunuri şi

servicii esenţiale şi a liberei circulaţii a persoanelor, potrivit sursei citate.

”Prim-ministrul României a reliefat, totodată, necesitatea transmiterii unui mesaj de solidaritate, mai ales faţă de partenerii cei mai apropiaţi ai Uniunii Europene, precum ţările din Balcanii de Vest şi Parteneriatul Estic, prin sprijinirea campaniilor de vaccinare şi donarea de doze de vaccin, evocând, în context, angajamentul asumat de România de a dona 200.000 de doze către Republica Moldova.

Preşedintele Charles Michel a fost de acord pe deplin cu această abordare şi a exprimat susţinerea pentru dezvoltarea unui mecanism eficient în acest sens”, a mai prcizat Guvernul.

Premierul Florin Cîțu, întâlnire cu Ursula von der Leyen la Bruxelles
Premierul Florin Cîțu, întâlnire cu Ursula von der Leyen la Bruxelles

Citeste si: O altă țară își pune baza în vaccinul rusesc Sputnik V. A început vaccinarea

Premierul Florin Cîțu a evocat și eforturile României pentru finalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

În contextul discuţiilor privind operaţionalizarea bugetului european şi a instrumentelor de redresare economică, ”prim-ministrul Florin Cîţu a exprimat aprecierea faţă de rolul deosebit pe care preşedintele Consiliului European l-a avut în obţinerea acordului la nivel european pe acest subiect în iulie 2020”.

”Cei doi înalţi oficiali au discutat şi despre implementarea Pactului Ecologic European, premierul român subliniind susţinerea României pentru obiectivele stabilite la nivelul UE, în acelaşi timp cu ajustarea procesului de implementare în funcţie de specificul fiecărei ţări, în cazul României fiind necesară

o tranziţie corectă şi sustenabilă de la folosirea cărbunelui la cea a gazului natural şi apoi la hidrogen, cu susţinerea adecvată a costurilor sociale implicate. De asemenea, premierul român a pledat pentru finalizarea MCV, în urma îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene, pentru care Guvernul pe care îl conduce este pe deplin angajat, respectiv pentru aderarea României la spaţiul Schengen, având în vedere că ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile. Preşedintele Charles Michel a exprimat susţinerea pentru eforturile României pe cele două dosare”, a mai transmis Guvernul.

Întrevederea a facilitat şi o discuţie privind o serie de aspecte de pe agenda externă a Uniunii Europene. Au mai fost abordate relațiile UE cu Rusia și Turcia. 

Citeste si: Avertizare de călătorie MAE! Fenomene meteo extreme în Grecia


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si