Proiectul bugetului pentru anul 2021 a fost publicat. Ce fonduri au fost alocate

Potrivit proiectului de buget prezentat joi seară de Guvern şi analizat de Profit.ro, Ministerul Sănătăţii va avea fonduri semnificativ mai reduse în 2021, comparativ cu anul trecut. Alte ministere vor primi fonduri majorate, printre acestea fiind Agricultura, Transporturile şi Munca. Resursele alocate pentru Ministerul Educaţiei cresc uşor în acest an.

Andreea Bolocan, vineri 12 februarie 2021 , 08:44

buget romania 2021 fonduri florin citu
Care va fi bugetul pe anul 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Care sunt fondurile ce vor fi alocate în anul 2021

Ministerul Sănătăţii credite bugetare 17,5 miliarde lei, -11,2% faţă de anul trecut, credite de angajament 18,6 miliarde lei,în scădere cu 7,3% Ministerul Agriculturii credite bugetare de 26 miliarde lei, +10,4% creditele de angajament de 38,3 miliarde de lei, +59%.

Ministerul Educaţiei credite bugetare 31,1 miliarde lei,+ 2,8% credite de angajament 30,1 miliarde lei, +1,7%.

Ministerul Transporturilor credite bugetare 14,1 miliarde lei, +9,4% credite de angajament 31,9 miliarde lei, +66%.

Ministerul Energiei credite bugetare 1,14 miliarde lei, +83% credite de angajament 1,14 miliarde lei, +85%.

Citeste si: Protest de ultima oră în Piaţa Victoriei. Elevii și studenții au ieșit în stradă: „Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”

Ministerul Finanţelor credite bugetare 5,4 miliarde lei, -2,5% credite de angajament 5,7 miliarde lei, +2,7%.

Ministerul Finanţelor- Acţiuni Generale credite bugetare 36,1 miliarde lei, +7,3% credite de angajament 37,3 miliarde lei, +9,6%.

Ministerul Muncii credite bugetare 53,9 miliarde lei, +9,7% credite de angajament 53,8 miliarde lei, +10,1%.

Ce a declarat Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, liniile generale ale bugetului.

Premierul României, Florin Cîțu, a precizat faptul că pentru anul viitor este estimată o creștere economică de 4,3% cu un PIB, iar deficitul bugetar este

estimat undeva la 7,14-7,16% din PIB.

Citeste si: Florin Cîțu se va afla în perioada 11-12 februarie, în vizită de lucru la Bruxelles

"Ştiţi foarte bine, creşterea economică este estimată pentru anul următor la 4,3%, cu un PIB. Deficitul bugetar pe care îl estimăm este de 7,14-7,16% din PIB, aici calculăm încă. Acest deficit de 7,16% din PIB, acum este acolo, sper să rămână acolo, duce la un deficit ESA, pe care îl evaluează Comisia Europeană, agențiile de rating, de aproape 8,2% din PIB.

Anul trecut am avut un deficit ESA de 9,1% din PIB, iar ajustarea este mai redusă de un punct procentual.

Cei de la Comisie nu sunt foarte fericiţi de această ajustare. Va trebuie să îi convingem că suntem credibili, motiv pentru care venim şi cu bugetul pentru anul 2022, pentru a arăta că suntem credibili şi avem reforme şi pentru anul următor", a declarat Florin Cîţu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Este oficial! Ce se întâmplă cu impozitele în 2021! Ministrul Muncii a făcut anunțul... Este oficial! Ce se întâmplă cu impozitele în 2021! Ministrul Muncii a făcut anunțul despre bugetul de stat
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în... Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în România"
monitorulcj.ro
Sinucidere șocantă! Un tânăr de 23 de ani s-a aruncat gol pușcă de la etajul 6 Sinucidere șocantă! Un tânăr de 23 de ani s-a aruncat gol pușcă de la etajul 6
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si