Nicolae Ciucă a făcut declarații după ședința Biroului Politic Național al PNL de luni, 7 noiembrie.

Întrebat dacă s-a luat o decizie cu privire la procentajul de creștere a pensiilor cu care liberalii vor merge în ședința de coaliție, premierul a răspuns că da.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari: care este planul lui Nicolae Ciucă pentru a trece peste această iarnă

"Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim soluția prin care să acoperim creșterea inflației, care e peste 15%. Propunerea PNL e de 15%, dacă bugetul ne va permite", a spus Nicolae Ciucă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Și la mijlocul săptămânii trecute, Nicolae Ciucă a declarat că actualul Guvern își va menține promisiunile, iar  pensionarii  vor fi sprijiniți în acest sezon rece.

Ministrul PSD, Marius Budăi, anunțase o majorare cu 10% a pensiilor

În acest weekend, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că la nivel guvernamental se discută despre o majorare a pensiilor cu 10 la sută, plus sprijinirea pensionarilor cu pensii mici şi a categoriilor vulnerabile mai ales pe perioada iernii. 

”Noi, PSD, nu ne-am schimbat opţiunea, am spus foarte clar, încă de la sfârşitul lunii august, că se impune o majorare de cel puţin 10 la sută. A prezentat şi preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, o versiune în care spune că în aceeaşi anvelopă bugetară, de exemplu, pentru o majorare de 15 la sută, pentru toată lumea, vorbim de cei pe contributivitate, mergem pe o majorare de 10 la sută şi prin diferenţa impactului bugetar să sprijinim acea categorie vulnerabilă, să sprijinim pensionarii cu pensiile mai mici", a explicat Budăi. 

O decizie finală se va lua, însă, în cadrul coaliţiei, iar aceasta va fi anunţată de liderii coaliţiei de guvernare, a precizat ministrul Muncii. 

Nicolae Ciucă a anunțat că pensiile vor fi majorate

”Pensionarii vor fi ajutaţi aşa cum au fost ajutaţi de când am preluat guvernare cu tot ceea ce putem, pentru că au nevoie de ajutor şi trebuie să îi ajutăm”, a spus premierul despre majorările de pensii aşteptate începând de la 1 ianuarie 2023.

Citeste si:  VIDEO- Mesajul transmis de Marcel Ciolacu, la Constanța: ,,Am lucrat la anumite modificări în zona reglementării prețului la energie''

”Nu putem să discutăm despre sume. Este posibil să primească şi ne-am angajat să majorăm  pensiile  şi de asemenea, în funcţie de banii de la buget, să acordăm şi acele vouchere, astfel încât să-i sprijinim să treacă prin iarnă”, a adăugat Nicolae Ciucă, joi 3 noiembrie.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari: care este planul lui Nicolae Ciucă pentru a trece peste această iarnă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si