Premierul Orban cere românilor să respecte regula izolării la domiciliu

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că, de modul în care românii vor fi convinşi să respecte regulile de izolare la domiciliu, va depinde răspândirea virusului. Premierul a cerut tuturor ministerelor să fie pregătite pentru intrarea în ţară a unui număr foarte mare de români din afara ţării.

Author: M.A. miercuri 18 martie 2020 , 17:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că ”este absolut necesar ca MAI, MS, MT şi toate celelalte ministere să fie pregătite pentru o creştere a numărului de cătăţeni români care revin în ţară”.

”Numărul celor care revin în ţară este mare. Numai în cursul dimineţii au intrat în România peste 3.500

de cetăţeni din diferite zone ale Europei.  Va trebui să fiţi foarte fermi cu măsurile ce le-am impus. Oricine vine din Italia sau alte zone carantinate trebuie să intre în carantină, iar cei care vin din ţări cu peste 500 de cazuri vor trebui să intre în izolare.”, a spus premierul.

Citeste si: Toate școlile din România sunt închise. Cât mai au elevii de stat acasă?

Acesta a cerut ministrului de Interne să specifice clar care vor fi atribuţiile Poliţiei Locale, intrată deja, printr-o decizie anterioară, în subordinea Poliţiei naţionale.

Citeste si: Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

”De modul în care vom reuşi să convingem românii să respecte regulile de izolare la domiciliu va depinde ţinerea sub control a numărului de persoane contaminate”, a mai spus premierul.

Citeste si: Sute de litri de dezinfectant care ar fi trebuit să ajungă la două spitale din Timiş şi Hunedoara, furaţi pe drumul dintre Ilfov şi cele două judeţe din vest

De asemenea, acesta a cerut şi implicarea medicilor de familie în combaterea răspândirii virusului, dar şi a autorităţilor locale.

Citeste si: Un bărbat suspect de coronavirus a fugit de la "Matei Balș"

Orban a mai pus că, prin măsurile luate anterior, s-au redus ”la maxim ocaziile în care oamenii sunt apropiaţi, se întrunesc şi există posibilitatea de a se răspândi coronavirusul”.

Numărul total al cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 246.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si