Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că ”este absolut necesar ca MAI, MS, MT şi toate celelalte ministere să fie pregătite pentru o creştere a numărului de cătăţeni români care revin în ţară”.

”Numărul celor care revin în ţară este mare. Numai în cursul dimineţii au intrat în România peste 3.500 de cetăţeni din diferite zone ale Europei.  Va trebui să fiţi foarte fermi cu măsurile ce le-am impus.

Oricine vine din Italia sau alte zone carantinate trebuie să intre în carantină, iar cei care vin din ţări cu peste 500 de cazuri vor trebui să intre în izolare.”, a spus premierul.

Citeste si: Toate școlile din România sunt închise. Cât mai au elevii de stat acasă?

Acesta a cerut ministrului de Interne să specifice clar care vor fi atribuţiile Poliţiei Locale, intrată deja, printr-o decizie anterioară, în subordinea Poliţiei naţionale.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

”De modul în care vom reuşi să convingem românii să respecte regulile de izolare la domiciliu va depinde ţinerea sub control a numărului de persoane contaminate”, a mai spus premierul.

Citeste si: Sute de litri de dezinfectant care ar fi trebuit să ajungă la două spitale din Timiş şi Hunedoara, furaţi pe drumul dintre Ilfov şi cele două judeţe din vest

De asemenea, acesta a cerut şi implicarea medicilor de familie în combaterea răspândirii virusului, dar şi a autorităţilor locale.

Citeste si: Un bărbat suspect de coronavirus a fugit de la "Matei Balș"

Orban a mai pus că, prin măsurile luate anterior, s-au redus ”la maxim ocaziile în care oamenii sunt apropiaţi, se întrunesc şi există posibilitatea de a se răspândi coronavirusul”.

Numărul total al cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 246.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si