Premierul Orban prelungește suspansul privind dublarea alocațiilor pentru copii. A sesizat Curtea Constituțională

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul pregăteşte argumentele pentru a sesiza Curtea Constituţională în legătură cu respingerea de către Parlament a ordonanţei de urgenţă care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

R.I., duminică 23 august 2020 , 19:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban acuză PSD de populism și spune că singura soluție rațională și fundamentată economic este majorarea treptată a alocațiilor pentru copii.

"Am luat decizia de a creşte etapizat, de a menţine sensul legii, de a dubla alocaţiile, dar să o facem etapizat, în funcţie de revenirea economică şi de capacitatea efectivă a bugetului de a face faţă acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluţie raţională, fundamentată economic şi singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranţă pregătim argumentele pentru a putea sesiza la CCR", a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Prefectura Gorj.

Citeste si: VIDEO – Spre rai, doar cu taxă

Parlamentul a adoptat miercuri proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Astfel, rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei.

Ludovic Orban: Noi am crescut alocațiile

Şeful Executivului a mai spus că PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul majorării alocaţiilor pentru copii.

"Noi am crescut alocaţiile. PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul alocaţiilor pentru copii. Din 2008 până astăzi, PNL a crescut alocaţiile şi în 2008, şi în 2015, şi în 2019. În 2019, PSD, după ce a pierdut puterea, a prins un moment şi a mai dublat o dată alocaţiile, fără să se asigure că există resursele financiare pentru a susţine această dublă dublare într-un an, în 2019. Gândiţi-vă că ultima creştere a alocaţiilor a fost făcută printr-un amendament al PNL la Legea bugetului de stat în 2019", a completat Orban.

Citeste si: VIDEO - Fata incendiată, părăsită în spital de familie

Rămâne de văzut care va fi decizia CCR și cât de repede se va da o rezoluție pe acest nou conflict, în condiițile în care termenul de dublare a alocațiilor trebuia să fie 1 septembrie. 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si