Premierul spaniol Pedro Sanchez vrea un "plan Marshall" de la UE împotriva covid-19

Premierul spaniol Pedro Sanchez a îndemnat duminică Uniunea Europeană (UE) să creeze un vast program de investiţii publice, de tipul ”Planului Marshall”, care a permis reconstruirea Europei după al Doilea Război Mondial, în vederea contracarării impactului financiar al epidemiei noului coronavirus, relatează Reuters.

R.B., duminică 22 martie 2020 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pedro Sanchez consideră că este necesar ca UE să emită obligaţiuni paneuropene - "coronabonds" - pentru a ajuta statele membre să răspundă crizei sanitare şi economice.

El a salutat măsurile în vederea unei relansări economice adoptate până în prezent de către Banca Centrală Europeană (BCE).

Citeste si: VIDEO | Cu Dumenezeu înainte: Mii de credincioși, împărțășiți cu aceeași ligurință

”Europa poate şi trebuie să facă mai mult, iar noi cerem ca ea să facă mai mult într-un moment atât de critic”, a înemnat premierul spaniol.

Numărul deceselor în Spania a crescut duminică la 1.720, de la 1.326 câte se înregistrau sâmbătă, potrivit ultimelor date comunicate de Ministerul spaniol al Sănătăţii, relatează Reuters.

Citeste si: Ludovic Orban, testat din nou pentru coronavirus

Spania a înregistrat 394 de noi decese în decurs de o zi, mai multe decât cele înregistrate sâmbătă - 324.

Spania - a doua cea mai afectată ţară din Europa, după Italia - înregistrează de-acum 28.572 de contaminări, de la 24.926 sâmbătă.

Guvernul spaniol s-a angajat sâmbătă să facă totul în lupta împotriva virusului şi a avertizat că ”ceea ce este mai rău abia urmează”.

Citeste si: Gest revoltător făcut de un preot din Brăila la împărtășania enoriașilor VIDEO

Mai multe publicaţii spaniole au anunţat duminică faptul că Guvernul vrea să prelungească cu 15 zile starea de urgenţă de 15 zile decretată la 14 martie în lupta împotriva răspândirii epidemiei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si