Probabilitatea ca războiul din Ucraina să se transforme într-un conflict global este în creștere, a declarat vineri dimineață premierul ungar Viktor Orban.

Citește și: VIDEO- Atacul cu arme hipersonice al Rusiei, moment de cotitură în războiul din Ucraina

Vorbind la postul de stat Kossuth Radio, liderul Ungariei a criticat guvernele occidentale și i-a acuzat pe aliații Ucrainei că promovează un conflict din cauza intereselor economice.

„Lumea nu a fost niciodată atât de aproape”, a spus Orbán, de „un război local” care se transformă într-un „război mondial”.

Citește și: Volodimir Zelenski nu vrea să se întâlnească cu Vladimir Putin: „Nu avem nicio încredere în el”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Probabilitatea ca acest lucru crește pe zi ce trece”, a adăugat el, potrivit site-ului Politico.eu.

Viktor Orban, aliatul din umbră al lui Vladimir Putin

Premierul maghiar a mai spus – fără a oferi dovezi – că partenerii Kievului ar putea trimite trupe pentru a ajuta Ucraina, care luptă împotriva invaziei pe scară largă a președintelui rus Vladimir Putin.

„Suntem foarte aproape, după părerea mea, ca această ofertă să fie pusă pe masă, ca o propunere serioasă pentru ca aliații – soldații țărilor aliate cu Ucraina – să treacă și ei granița”, a spus premierul maghiar.

Viktor Orban susține public teoriile lui Vladimir Putin

Viktor Orban susține public teoriile lui Vladimir Putin

[Sursa foto: Twitter]

Viktor Orbán, care a întreținut o relație strânsă cu Kremlinul în ultimul deceniu, a fost criticat atât în țară, cât și în străinătate în ultimul an pentru că a promovat o narațiune în stil rusesc despre război.

Guvernul Ungariei, între timp, a susținut că pledează pentru o încetare imediată a focului doar pentru că acordă prioritate păcii pe continentul european.

Citește și: Viktor Orban, premierul Ungariei, șochează din nou Occidentul

În interviul acordat vineri postului public de radio, liderul maghiar a insistat că poziția sa este împărtășită de alții de pe tot globul, arătând spre China, lumea arabă și Africa.

„Există Occidentul”, a spus el, „și ceilalți”.

Citește și: Scenariul în care ar începe "Al Treilea Război Mondial", dezvăluit de un înalt oficial NATO. "Dacă tancurile ruseşti..."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si