Preşedintele Klaus Iohannis anunţă promulgarea legii privind votul în diaspora

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi promulgarea legii privind votul în diaspora.

A.N.C, marți 23 iulie 2019 , 16:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

"O componentă importantă a Acordului Politic Naţional este şi angajamentul de a transpune în legislaţie măsurile necesare asigurării atât în ţară, cât şi în străinătate, a exercitării depline şi efective a dreptului de vot de către cetăţenii români. Aşadar, promulg astăzi, acum şi aici, legea care ar trebui să le asigure românilor din străinătate posibilitatea de a-şi exercita dreptul de vot fără a mai fi nevoiţi să aştepte ore în şir la coadă şi fără să se teamă că nu vor putea să voteze până la închiderea urnelor", a afirmat preşedintele.

El a cerut Guvernului, MAI, MAE şi AEP să aplice ţi să urmărească organizarea în bune condiţii a votului.

Citeste si: Adrian Mititelu a dat lovitura! Patronul Craiovei a vândut un teren cu 22 de milioane de euro

Citeste si: Confidenta lui Aurelian Preda, amenințată după dezvăluirile făcute despre artist! ”Satana de la Roma”, somată să se oprească

Citeste si: TITULARIZARE 2019. Au fost publicate primele rezultate pe titularizare.edu.ro

Legea privind votul în diaspora a fost adoptată în 3 iuliede Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Legea prevede prelungirea duratei de vot la trei zile – vineri, sâmbătă şi duminică - pentru românii din diaspora. Vineri se va vota între orele locale 12.00 - 21.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 7.00 - 21.00.

Alegătorii care la ora 21:00 se află în sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând, în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot. Doi membri desemnaţi de biroul electoral al secţiei de votare, din cadrul acestuia, verifică la ora 21:00 dacă în afara sediului secţiei de votare se află alegători care aşteaptă să îşi exercite dreptul de vot şi constată şi monitorizează ordinea în care aceştia au acces în localul de vot”, prevede legea.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si