Președintele Ungariei, scrisoare pentru Iohannis și Zelenki: „Consider dezamăgitor...”

Președintele Ungariei a trimis o scrisoare omologilor săi Klaus Iohannis și Volodimir Zelenki, în care se plânge că inundațiile din ultima perioadă au adus cantitați enorme de deșeuri.

I.C., marți 07 iulie 2020 , 16:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Janos Ader arată în scrisoarea trimisă președinților României și Ucrainei că inundațiile din ultimul timp au adus cantități enorme de sticle de plastic și alte deșeuri în Ungaria pe râurile Tisa și Someș.

În scrisorile publicate marți pe site-ul Biroului Prezidențial, se arată că deșeurile aduse pe Tisa și Someș sunt în prezent periculoase din punct de vedere epidemiologic și au un impact negativ asupra pescuitului, turismului și a faunei și florei.

Potrivit președintelui Ungariei, guvernul ungar a făcut apel în câteva rânduri la autoritățile celor două state, dar fără succes. Principala problemă o reprezintă gunoaiele aruncate în luncile inundabile ale râurilor, a adăugat el.

Citeste si: Un autobuz plin cu elevi a căzut într-un lac. Cel puțin 21 de morți. Tinerii mergeau să dea examen de admitere la facultate

Citeste si: Accident la Centrala Nucleară de la Cernavodă. O persoană a murit

De la începutul anului 2.358 de metri cubi de gunoaie s-au acumulat în Tisa și 938 de metri cubi de deșeuri au fost înlăturate de pe Someș.

„Consider dezamăgitor faptul că poluarea nu a încetat”, a mai scris Adr, care a adăugat că deșeurile reprezintă o amenințare de durată asupra ecosistemului râurilor. Președintele Ungariei își încheie scrisoarea spunând că o astfel de situației este în contradicție cu standardele europene.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si