Dacă ne aflăm în Bucureşti şi ne dorim să scăpăm cât mai ieftin atunci când alimentăm, cel mai util este să mergem în sectoarele 5 ş 6, dacă avem motoare pe benzină. 

La benzinăriile din zona Şoseaua Alexandriei sau Prelungirea Ghencea putem găsi un litru de benzină la preţul de 6,52 lei.

În sectoarele 1 şi 4, șoferii care alimentează cu motorină pot ieși mai ieftin la preţul de 6,55- 6,56 lei pentru un litru de sortiment standard.

Prețurile sunt diferite la fiecare benzinărie, chiar dacă se află în acelaşi sector al Capitalei. Cel mai benefic este să comparăm aceste preţuri pe internet.

Citeste si: VIDEO- Prețul la carburant a crescut constant în ultimele săptămâni

Care este motivul scumpirii carburanților

Mecanismul din spatele scumpirilor carburanților, conform specialiștilor sunt atât creşterea dolarului, cât și creşterea preţului barilului de petrol. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În privința scumpirii petrolului, acestea sunt petrecute în multe ţări care încep să îşi revină economic după impactul iniţial al pandemiei.

Pe de altă parte, tensiunile din zona de Est a Europei urcă preţurile la tot ceea ce înseamnă combustibil.

Citeste si: VIDEO| Prețul carburantului diferă în funcție de zonă! Anchetă de amploare deschisă de Consiliul Concurenței

În următoarea perioadă pot fi posibile ieftiniri

Prețul benzinei premium a ajuns la 7,58 lei pe litru în București. Prețul motorninei premium la 7,26 lei pe litru. 

Un rezervor de 40 de litri, un plin de benzină  costă peste 300 de lei.

Specialiştii spun că este posibil să vedem foarte uşoare ieftiniri în următoare perioadă. Acest lucru va fi influențat şi de situaţia de securitate din Rusia şi Ucraina.

Citeste si: Șoferii români se confruntă cu noi scumpiri la carburanți

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si