
VIDEO | Disperarea oamenilor în criza scumpirilor înseamnă să se trezească de la 5 dimineața pentru a prinde alimente la promoții
Este și cazul orașului Giurgiu, aflat la doar o oră de capitală. Când lanțurile de supermarketuri anunță reduceri la diverse produse, localnicii se pun la coadă cu noaptea în cap pentru a prinde mâncare la preț redus. Nu mai contează că se calcă în picioare, se ceartă sau trag de alimente exact ca în perioada epocii de aur.
Îmbulzeală pentru o bucată de pui
Grija zilei de maine i-a facut pe toti acesti oameni sa se lupte efectiv pentru o bucata de pui. Pentru ca da, pentru unii este deja o chestiune de viata si de moarte, este vorba despre ce pun in varfurie copiilor, despre cum trebuie sa supravietuiasca o luna intreaga cu cativa lei.
„Unde sunt puii?
Fii atentă că mai avem!
Ăștia sunt?
Da!
Aoleu!
Ia, bă o ladă de acolo și gata!
Stai, mă, sa iau o ladă!
Oamenii au format cozi de la primele ore ale dimineții
Giurgiu, ora 07.30 dimineața. Oamenii trag de niște pui în speranța că vor prinde cât mai multe bucăți.
Oferta e generoasă: 5 lei și 60 de bani kg. Unii sunt dezamăgiți că nu au mai prins.Pentru a se asigura ca nu vor pleca cu mâna goală, oamenii s-au așezat la coadă cu noaptea-n cap în fața supermarketului.
„Soțul meu a căzut aici, l-au îmbrâncit, l-au călcat în picioare, i-au rupt mâinile pentru câțiva puișori pe care nu i-am apucat!”
Citeste si: Carantină de weekend în Bucureşti: Până la ce oră se poate circula?
Dar toata aceasta umilinta merita daca in final fac macar o mica economie.Orice banut conteaza, chiar daca pentru asta trebuie sa indure imbranceli si sa lupte ca in jungla pentru un biet pui.
Criza se vede și în cifre
Avem de-a face cu cea mai mare inflație din ultimii 13 ani.
Citeste si: Black Friday 2021. Când pică Black Friday în România?
A fi jurnalist înseamnă că ești primul spectator la fiecare știre. Meseria de reporter nu se povestește, se simte și se trăiește diferit în fiecare zi.
Am început să lucrez în mass-media acum 7 ani, neștiind nici măcar ce greutate are un microfon. Nici la propriu și nici la figurat. Mai târziu am aflat că noi, ca jurnaliști, putem schimba traiectorii și vieți. Aducem speranța acolo unde abia rugăciunea își mai face loc.
Este domeniul care îți aduce neprevăzut de la o secundă la alta, iar satisfacția de la sfârșitul unei știri sau campanii este de nemăsurat.