Previziunea lui Alexandru Rafila: Vom avea cel puțin 10.000 de cazuri noi de COVID, pe zi, până la sfârșitul lunii decembrie

Profesorul Alexandru Rafila a explicat ce se va întâmpla în România până la finalul anului dacă nu vor fi luate imediat alte măsuri. În decembrie, ar urma să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi.

Author: Mircea Pop sâmbătă 31 octombrie 2020 , 10:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Rafila spune că e foarte posibil ca până în luna decembrie să fie instituită carantina pe zone mari, inclusiv în București.

„Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri- pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive- cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi.(...) La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”, a spus Alexandru Rafila.

Avertismentul lui Alexandru Rafila

Profesorul a dat exemplul Cehiei, care are o rată a incidenței cazurilor de coronavirus în ultimele două săptămâni de cinci ori mai mare decât a României.

Citeste si: Alte două focare de infectare cu COVID-19 în țară

„Noi avem o mortalitate în jur de 6, până în 6, Cehia a depășit 12, în condițiile unui sistem de sănătate mai robust decât în România. Asta îmi demonstrează că la un moment dat, când numărul de cazuri determină internări masive la terapie intensivă și lucrul acesta blochează, practic, accesul la servicii de sănătate calificate, de terapie intensivă, mortalitatea crește”, a arătat profesorul Rafila, la Digi24.

Citeste si: Număr record de spitalizări în 14 țări din Europa. Impactul pandemiei, cel mai agresiv în Cehia, România și Belgia

Măsuri mai dure, dar școlile să rămână deschise

„E puțin dur ceea ce spun, dar chiar sunt afectat de ceea ce spun, pentru că mă gândesc la această variantă și nu știu cum putem să o evităm decât dacă eventual urmăm un model care văd că este aplicat în Franța, chiar și în Germania- mai degrabă poate modelul din Germania- care, paradoxal, instituie măsuri de limitare a activităților economice, sociale, dar lasă școlile deschise, un lucru pe care eu personal îl agreez”, a menționat reprezentantul României la OMS.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si