Prima fabrică din România care își reduce capacitatea de producție. Motivul este explozia prețurilor la energie

Una dintre cele mai mari fabrici din România începe să-și reducă capacitatea de producție chiar în acest moment. Alro Slatina este pusă la grea încercare din cauza exploziei preţurilor la energie. Angajații sunt disperați și se tem că în orice clipă și-ar putea pierde locurile de muncă.

Author: Alexandra Costea marți 11 ianuarie 2022 , 12:51

Prima fabrică din România care își reduce capacitatea de producție. Motivul este explozia prețurilor la energie

Prima fabrică din România care își reduce capacitatea de producție. Motivul este explozia prețurilor la energie

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conducerea Alro Slatina nu a reușit să achiziționeze energie electrică, așa că începând de astăzi se trece la închiderea cuvelor, deși a primit de la ministerul Energiei 396 de milioane de lei ajutor de stat pentru a face față crizei din energie.

Până vineri, o hală întreagă va avea lacătul pus pe ușă, iar până în prima săptămână a lunii februarie 60% din capacitatea de producție va fi oprită.

Capacitatea de producție o să scadă de la 200.000 de tone de aluminiu electrolitic la 80.000 de tone.

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citeste si: Cod galben de vânt puternic în zece judeţe, până marţi seară. Minimele vor ajunge şi la minus 18 grade

Peste jumătate din angajați riscă să rămână fără locuri de muncă

Asta înseamnă că jumătate din cei 3.000 de angajați ai uzinei o să-și piardă locurile de muncă. Există acest risc, deși conducerea nu vorbește în acest moment de disponibilizări.

Compania Alro Slatina face parte din grupul Vimetco, controlat de miliardarul rus Vitali Matchitski.

Conducerea companiei Alro își dorește să-și construiască la Slatina o centrală de producție de energie pe bază de gaze naturale, pentru a dobândi independență din punct de vedere energetic.

„Alro SA, cel mai mare consumator de energie electrică din România, ia în considerare posibilitatea dezvoltării de capacități independente de producere a energiei electrice.

Pentru a putea participa la unul din viitoarele programe guvernamentale sau europene de susținere a înfințării de capacități noi de producție de energie electrică și pentru desfășurarea legală a activității de producere de energie electrică, societățile trebuie să aibă în obiectul de activitate din Actul Constitutiv codul CAEN privind producția de energie electrică (cod CAEN 3511)", a informează Alro.

Citeste si: Care este primul oraș mare din România care intră în scenariul roșu? Activitatea didactică se mută în sistem online


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si