Primăria Capitalei a făcut anunțul. Vezi cât plătești în funcție de cât poluează mașina ta

Primăria Capitalei a făcut public documentul cu privire la taxa de Oxigen. Conform documentului, majoritatea șoferilor vor plăti. Toate autoturismele cu norme de poluare sub Euro 5 vor fi nevoite să se supună acestei taxe, iar accesul în inelul central al Capitalei pentru cele sub Euro 3 va fi chiar interzis.

G.B., miercuri 20 noiembrie 2019 , 18:17

Primăria Capitalei a făcut anunțul. Vezi cât plătești în funcție de cât poluează mașina ta
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noua taxă va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Aplicarea vinietei pentru maşinile Euro 4 se va face conform legii. De la 1 ianuarie 2020 se va impune o restricţionare a circulaţiei (2021 pentru Euro 4) pentru maşinile care poluează (masă totală sub cinci tone), pe principalele artere ale Bucureştiului.

Restricţia se va aplica de luni până vineri, de la 7:00 la 22:00 şi va fi însoţită de taxarea traficului poluant din centrul Bucureştiului. Potrivit Primăriei Capitalei, peste 1,6 milioane de maşini non-Euro, Euro 1, Euro 2, Euro 3 şi Euro 4 sunt înmatriculate în Bucureşti şi judeţul Ilfov, mai mult de o treime fiind intens poluante.

Citeste si: Descoperire șocantă făcută de medicii din Iași. O femeie a trăit 30 de ani cu un ac în zona genitală

Pentru maşinile non-Euro, taxa pe 1 an este de 1.900 de lei, cea pe 6 luni 1.100 de lei, cea pe o lună 300 de lei şi cea pentru o singură zi 15 lei.

Primăria Capitalei a făcut anunțul. Vezi cât plătești în funcție de cât poluează mașina ta

Din 2022, maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2 nu vor mai avea acces în oraş, iar cele Euro 3, din 2024.

Pentru mașinile Euro 1 taxa pentru o zi rămâne tot de 15 lei, dar scade la 250 de lei pentru o lună, la 1.000 de lei pentru 6 luni şi la 1.700 de lei pentru 1 an. Similar, pentru maşinile Euro 2, taxa pentru o zi este tot de 15 lei, dar cea pentru o lună este de 200 de lei, cea pentru 6 luni de 900 de lei şi cea pentru 1 an este de 1.500 de lei. Şoferii maşinilor Euro 3 vor scoate din buzunar 5 lei pentru o zi, 100 de lei pentru o lună, 450 de lei pentru 6 luni şi 700 de lei pentru un an.

Citeste si: Nelson Mondialu, dezlănțuit. O face praf pe Bianca: ”Ajunge o parașută din aia să facă din noi și copil...”

Primăria Capitalei a făcut anunțul. Vezi cât plătești în funcție de cât poluează mașina ta

Șoferii mașinilor Euro 4 vor fi taxaţi cu 5 lei pentru o zi, 80 de lei pentru o lună, 350 de lei pentru 6 luni şi 500 de lei pentru un an. Cei care scapă de plată sunt șoferii mașinilor electrice, hibride şi maşinile Euro 5 şi Euro 6, conform fanatik.ro.

Citeste si: Anchetă după ce doi poliţişti aflaţi în misiune au fost loviţi, ameninţaţi şi deposedaţi de arme de mai multe persoane, după o urmărire în trafic, cu focuri de armă

Deasemenea mai sunt scutite şi maşinile adaptate pentru persoane cu handicap şi care care sunt dotate cu sisteme GNL, GNC şi GPL dacă se înscriu în norma de poluare Euro 3, dar și autovehiculele care aparţin autorităţilor, precum şi cele istorice şi cele ale posturilor de radio şi TV.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si