Primaria Cluj Napoca sustine ca a gasit solutia pentru problema parcarilor: va amplasa senzori in carosabil pentru gasirea locurilor libere

Primarul Clujului, Emil Boc, a anuntat ca Primaria Cluj Napoca va amplasa senzori in carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oras, astfel soferii pot afla unde pot gasi un loc de parcare prin intermediul unei aplicatii pentru calculator sau telefon mobil.

A.C., joi 25 mai 2017 , 10:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Cluj-Napoca poate fi, astazi, un element reprezentativ pentru Europa Centrala si de Est din punct de vedere al inovarii si tehnologiei, iar noi incercam sa fim un model. Avem deja o aplicatie de telefon mobil pentru parking-urile publice cu bariera din oras, care arata in timp real locurile libere de parcare si ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcarile de la sol printr-o aplicatie care va disponibila pe calculator sau telefon mobil”, a declarat primarul Clujului.

"Senzorii vor fi amplasati in carosabil, pe locurile de parcare din centrul orasului, si vor arata daca locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare in zonele I si II. De asemenea, vom amplasa astfel de senzori si in statiile de transport in comun, care vor indica daca in statii se afla un mijloc de transport sau o alta masina", a spus Boc, potrivit ziare.com.

Totodata, Primaria lucteaza la o aplicatie care presupune urmarirea mijloacelor de transport in comun, astfel incat calatorii sa stie locul exact cand un autobuz va ajunge la o anumita statie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si