Somațiile de executare silită vin una după alta la primăria din Golăiești. Până acum au ajuns 30 de înștiințări prin care autoritățile locale sunt informate că li se va pune sechestru pe aproape tot ce ar putea fi vândut pentru recuperarea sumelor neplătite.

Fostul primar ar fi lăsat primăria cu datorii

Primele pe listă sunt căminul cultural și primăria.

Îngropat în somații, primarul dă vina pe predecesorul său. Fostul edil i-ar fi lăsat moștenire datorii de peste 1 milion de euro, în condițiile în care din taxe și impozite, în visteria comunei se strâng doar 400.000 de lei într-un an.

Clădirea în care funcționează primăria ar putea fi scoasă la vânzare

Dacă nu plătește în următoarele două săptămâni, clădirea în care funcționează primăria va fi scoasă la vânzare.

Citeste si: Fiul lui Cristian Popescu Piedone a lansat un mesaj după condamnarea tatălui său: „Pentru mine ești un...”

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Deocamdată, cu adevărat afectați sunt copiii din comună. Cei mici învață de ceva vreme în căminul cultural pentru că lucrările de reabilitare a școlii au fost înghețate  din lipsa banilor. Primarul tot caută soluții, dar până acum, n-a găsit niciuna:

Costel Manoliu, primarul comunei Golăiești: "Aveam 36 de lei când am venit și un milion de euro datorii și plus că mai apar dosare de executare.

Dacă plătesc două dosare, nici bani de salarii la angajați nu mai avem."

Ce spune fostul primar

În tot acest timp, fostul primar acuzat de toate neajunsurile vorbește despre nepriceperea actualei administrații.

Citeste si: Polițiștii din Capitală au dat amenzi usturătoare pentru cei care au animale de companie și nu respectă obligațiile

Mihai Bîzdîgă, fostul primar al comunei Golăiești: "Să facă întâmpinare la executare pe acele facturi pe care ei tot le rulează, cer penalități, dar sunt achitate. Nu văd care e datoria, plus că mai sunt vreo 36 de miliarde vechi de încasat de la populație... deci e un grad de îndatorare foarte mic în comparație cu alte primării."

Citeste si: Șase persoane au fost reținute în urma unui conflict cu bâte

Singura speranță ca datoriile să poată fi plătite stă într-o hotărâre de Guvern prin care să se aloce suma necesară din fondul de rezervă al statului. Deocamdată, primarul nu a făcut niciun demers în acest sens.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Citeste si: Horoscop de weekend 14- 15 mai 2022. Zodiile care vor avea un weekend de vis

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si