Este momentul echinocțiului de primăvară, care va avea loc la ora 23:24, ora României. Se spune că ziua este egală cu noaptea, iar orele de lumină sunt egale cu cele de întuneric.  

Citește și: EXCLUSIV: Ce influențe are echinocțiul de primăvară?/ Astrolog: ”În această casă se vorbește despre sectorul de sănătate, sectorul militar și despre sectorul meseriilor de urgență”

Ce este, de fapt, echinocțiul de primăvară?

La momentul echinocțiului de primăvară, Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând în emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, el descrie mișcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine. La latitudinile țării noastre, pentru care putem considera valoarea medie de 45°, această cifră reprezintă și valoarea medie a înălțimii Soarelui deasupra orizontului la momentul amiezii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Începând de la această dată, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la 21 iunie, atunci când va avea loc momentul solstițiului de vară.

Semnificația echinocțiului de primăvară în alte culturi

În mod tradițional, echinocțiul de primăvară este văzut ca un moment de renaștere și reînnoire. În multe culturi, fenomenul a fost sărbătorit ca prima zi a noului an. Un exemplu concret este reprezentat de vechiul calendar babilonian, care începea la prima lună plină după echinocțiul de primăvară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si