VIDEO- Primăvara astronomică începe la ora 23:24

Echinocţiul de primăvară are loc astăzi la ora 23:24. Momentul marchează venirea primăverii astronomice în emisfera nordică, în timp ce în emisfera sudică începe toamna astronomică

Webeditor: Redactia Stirile Kanal D luni 20 martie 2023 , 14:43

Primăvară astronomică începe la ora 23:24

Primăvară astronomică începe la ora 23:24

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Este momentul echinocțiului de primăvară, care va avea loc la ora 23:24, ora României.

Se spune că ziua este egală cu noaptea, iar orele de lumină sunt egale cu cele de întuneric.  

Citește și: EXCLUSIV: Ce influențe are echinocțiul de primăvară?/ Astrolog: ”În această casă se vorbește despre sectorul de sănătate, sectorul militar și despre sectorul meseriilor de urgență”

Ce este, de fapt, echinocțiul de primăvară?

La momentul echinocțiului de primăvară, Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând în emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, el descrie mișcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine.

La latitudinile țării noastre, pentru care putem considera valoarea medie de 45°, această cifră reprezintă și valoarea medie a înălțimii Soarelui deasupra orizontului la momentul amiezii.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Sore și Răzvan Miheț, noul cuplu din showbiz?! Gina Matache a reacționat imediat- wowbiz.ro

Începând de la această dată, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la 21 iunie, atunci când va avea loc momentul solstițiului de vară.

Semnificația echinocțiului de primăvară în alte culturi

În mod tradițional, echinocțiul de primăvară este văzut ca un moment de renaștere și reînnoire. În multe culturi, fenomenul a fost sărbătorit ca prima zi a noului an. Un exemplu concret este reprezentat de vechiul calendar babilonian, care începea la prima lună plină după echinocțiul de primăvară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si