Adulţii vor participa la demonstraţii în care vor observa direct ce se întâmplă în momentul unui impact atât cu ei, cât şi cu micii pasageri, arată observator.tv.

De asemenea vor afla cum să intervină în cazul unui accident şi cum pot acorda primul ajutor în caz de urgenţă. Nu vor lipsi nici sfaturi despre alegerea corectă a scaunului auto pentru copii.

Citeste si: Prima zi de școală la vârsta de 4 ani. Prinţesa Charlotte a început cursurile unei şcoli private

Aici vor afla regulile de bază care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

„În continuare suntem pe primul loc la numerul de accidente rutiere în europa. Avem o grămada de accidente în care sunt implicați copiii. Am gândit un format de curs prin care părinții să vină sa înțeleagă care sunt riscurile pe care și le asuma suplimentar în clipa în care sunt cu copilul în mașina. Vrem ca pe lângă utilizarea scaunului, vrem ca și oamenii sa aibă parte de aceste informaţii și sa conştientizeze riscurile la care se expun să fie de doua ori mai atent.” declară Vlad Marinescu, instructor conducere defensiva.

Citeste si: Replica Vioricăi Dăncilă la refuzul preşedintelui de a numi miniştrii interimari

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Aceste cursuri se vor desfăşura pe durata unei zile și vor include informaţii legate de modul în care alegem scaunul auto în funcție de vârsta copilului, greutatea, înălțimea și mai ales în funcție de autoturismul pe care îl conduce. Cursul va fi supervizat și de poliția romana, astfel încât info să fie cât mai corecte și actualizate cu legislatia în vigoare.” spune

Alice Mitu, medic și expert siguranța auto copii.


Cost curs- 500 de lei

500 de lei costă un astfel de curs care include, aşadar, pe lângă consiliere şi o parte practică. Dacă părinţii se vor rezuma doar la consiliere pentru alegerea scaunului de maşină potrivit pentru fiul sau fiica lor, vor plăti undeva la 30 de lei. Vor primi la schimb informaţii preţioase pentru siguranţa celui mic.

Experţii ne sfătuiesc să poziţionăm scaunul cu spatele la sensul de mers. Copiii vor fi astfel protejaţi în eventualitatea producerii unui eveniment nedorit.

Citeste si: Mii de pensionari, în stare de șoc! Cu cât li se vor impozite pensiile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si