Prințesa de 17 ani a Spaniei începe o pregătire militară de 3 ani. Când va moșteni tronul, Leonor va fi Comandantul suprem al Forțelor armate

Leonor, prințesa adolescentă a Spaniei, începe o pregătire militară intensă, pe parcursul a 3 ani, în care va intra, pe rând, în trupele terestre, navale și aeriene ale țării sale. De ce face acest lucru? Pentru că responsabilitatea regală implică și o carieră militară, fapt dovedit deja de prințesele din Belgia, Norvegia și alte țări europene. Abia după terminarea stagiului militar, Leonor își va începe studiile universitare de Drept.

Author: Sorin Negru vineri 17 martie 2023 , 01:48

Prințesa Leonor a Spaniei

Prințesa Leonor a Spaniei (dreapta) și alte prințese europene care au trecut prin armată (stânga)

[Sursa foto: Instagram]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Viitoarea regină a Spaniei, prințesa Lenor de Borbon, își termină liceul în această vară, în Țara Galilor, și plănuiește să urmeze aceeași carieră

ca și tatăl său Felipe al VI-lea.

Citește și: Tânăra care susține că este fetița dispărută în urmă cu 16 ani a primit o veste devastatoare de la medicii care i-au analizat ADN-ul

Prințesa de Asturia, care împlinește 18 ani în luna octombrie, își va începe pregătirea militară în august,, informează El Pais

Citește și: Viața bate filmul! Doi tineri și-au unit destinele după ce au primit o inimă nouă în aceeași zi: „Am simțit o scânteie”

Moștenitoarea Coroanei va petrece trei ani în academiile Armatei terestre (Zaragoza), Marinei (Marín) și Forțelor Aeriene (San Javier), unde se va pregăti să își asume responsabilitatea de Comandant Suprem al Forțelor armate ale Spaniei în viitor.

prințesa Lenor de Borbon

Viitoarea regină a Spaniei, prințesa Lenor de Borbon, își termină studiile liiceale în Țara Galilor

[Sursa foto: Twitter]

Prințesa Leonor a Spaniei își începe cariera militară

Prințesa Leonor calcă pe urmele tatălui ei și a colegei ei de la colegiul din Țara Galilor, prințesa Elisabeth din Belgia, care a petrecut un an în armata țării sale.

Citește și: VIDEO. Momentul șocant în care un campion mondial la box este jefuit de ceasul de 80.000 de euro cu diamante

După ce termină studiile la prestigiosul UWC Atlantic College din Țara Galilor, prințesa Spaniei se va înrola precum toți ceilalți viitori moștenitori de tron din marile case regale. Ea va amâna, deci, studiul Dreptului până la finalizarea pregătirii militare.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Prințesa Leonor și regele Felipe 

Decret regal pentru trimiterea prințesei Leonor la arme

Acest lucru a fost stabilit prin decretul regal care reglementează pregătirea și cariera militară a Prințesei Asturiei, aprobat marți de Consiliul de Miniștri și prezentat de ministrul Apărării, Margarita Robles.

Cu această decizie, două necunoscute sunt lămurite: dacă Leonor de Borbón urma să studieze trei ani în academii, așa cum a făcut tatăl ei, sau dacă urma să fie conceput pentru ea un program personalizat de durată mai scurtă; și dacă pregătirea militară urma să fie amânată până la terminarea studiilor universitare.

Răspunsul este că moștenitoarea tronului Spaniei va urma același program și în aceeași ordine ca Felipe al VI-lea: trei ani de pregătire militară și apoi studii universitare și postuniversitare.

Leonor urmează să petreacă un an la Academia Militară a Armatei din Zaragoza, apoi se va înscrie la școala navală, unde va naviga pe faimosul vas de antrenament Juan Sebastián Elcano, înainte de a se alătura Academiei Forțelor Aeriene Spaniole.

„Ca în toate monarhiile parlamentare, (moștenitorul) trebuie să aibă un trecut militar și o carieră militară”, a spus ministrul apărării, Margarita Robles. „La momentul potrivit, comandantul șef al forțelor armate va fi o femeie, iar în ultimii ani am depus un efort foarte important pentru a include femeile în forțele armate”, a precizat ministrul de la Madrid.

„Este un pas esențial în viața Alteței Sale Regale... spre conducerea țării noastre”, a adăugat Robles.

Cine este prințesa Leonor 

Leonor, care este denumită Alteța Sa Regală Prințesa Asturiei, este cel mai mare copil al Regelui Felipe al VI-lea și al Reginei Letizia. 

Leonor are o soră mai mică, Sofia. 

Citeste si: „S-a chinuit!” Văduva artistului a rupt tăcerea despre moartea lui Nosfe și a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt, în ultimele sale clipe!- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Ea va deveni șeful statului când tatăl ei demisionează sau moare, cu excepția cazului în care se naște un moștenitor bărbat.

Prințesa Leonor a Spaniei și sora ei, infanta Sofia

[Sursa foto: Twitter]

Și Regele Felipe a petrecut câte un an la fiecare dintre academiile militare din Spania în anii 1980. El a preluat tronul în 2014, după ce tatăl său, Juan Carlos, a abdicat pe fondul unor scandaluri financiare.

„Prințesa Leonor știe de cerințele și sacrificiile pe care le presupune viața militară și este foarte conștientă de onoarea de a se pregăti și a servi alături de bărbații și femeile din forțele noastre armate”, a spus regele Felipe într-un comunicat.

„Învățământul militar oferă o pregătire tehnică și umană foarte completă și adecvată pentru a garanta angajamentul unui serviciu permanent față de societatea spaniolă”, a adăugat el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si