Profesor condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită

Un profesor de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost prins în flagrant în urmă cu 3 ani în timp ce primea plicuri cu euro de la studenți pentru a-i promova la examene. Câți ani va sta acesta după gratii?

Author: Andreea Bolocan vineri 07 mai 2021 , 16:03

Profesor condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită ioan ardelean
Profesor condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită [Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În septembrie, anul 2017, în biroul lui Ioan Ardelean, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au găsit două mii de euro în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi.

În fața ofițerilor DGA, profesorul a recunoscut că studenţii i-au lăsat bani, afirmând că i-a ajutat şi consultat în diferite ocazii.

Profesorul fusese condamnat inițial la 3 ani de închisoare cu suspendare

Citeste si: Unde va locui Liviu Dragnea după ce va fi eliberat din închisoare. Fostul președinte PSD are o vilă în localitatea natală și un bloc în București

Inițial, Ioan Ardelean a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, însă Curtea de Apel Cluj a admis apelul procurorilor, depus în octombrie 2020, și pedeapsa acestuia a fost dată cu executare.

Ioan Ardelean a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Profesorul Ioan Ardelean a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Ioan Ardelean a fost condamnat la închisoare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Miliardarul Ioan Niculae a primit o veste uriașă în închisoare

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj împotriva sentinţei penale nr.

295 din data de 12 octombrie 2020 a Tribunalului Cluj şi a încheierii de îndreptare a erorii materiale din data de 28.01.2021. Desfiinţează sentinţa penală nr. nr. 295 din data de 12 octombrie 2020 cu privire la modalitatea de executare a pedepsei aplicate inculpatului A.I. şi cu privire la dispoziţiile privind confiscarea specială şi confiscarea extinsă, şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: Menţine pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată inculpatului A.I.
pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată prev. de art. art. 289 al. 1 Cod penal cu aplic. art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi art. 35 al. 1 Cod penal şi dispune executarea acesteia în regim de detenţie. În baza art. 289 al. 3 rap. la art. 112 lit. e Cod penal dispune confiscarea specială de la inculpatul A.I.a sumelor de 1050 lei şi 1900 euro dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
În temeiul art. 1121 alin. 1 lit. m şi al. 2 C.pen. dispune confiscarea extinsă de la inculpatul A.I.a sumei de 11750 euro. Desfiinţează în totalitate încheierea de îndreptare a erorii materiale din data de 28.01.2021. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate", se arată în decizia magistraților.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si