Noi schimbări anunțate de Ministrul Educației: nu se vor mai da teste pe hârtie, iar tabla clasică și buretele vor dispărea
Elevii nu vor mai da teste pe hârtie, iar tabla clasică și buretele vor dispărea. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu are vești bune pentru elevi.
[Sursa foto: Arhivă]In articol:
Ministrul Educației a făcut noi declarații. Sorin Cîmpeanu a anunțat cum se vor desfășura orele de curs. Oficialul a transmis că are mai multe propuneri atractive pentru ca elevii din România să învețe și să fie interesați de școală.
Citește si: VIDEO- Studenții vor putea accesa credite pentru a își putea plăti facultatea
Tehnologia se dezvoltă pe zi ce trece, astfel că Sorin Cîmpeanu a luat o decizie. El vrea să implementeze noi lucruri ca elevii să poată fi atrași de învățământ și să meargă la școală.
Ce a transmis Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că își dorește ca examenele și testele pe hârtie să dispară, iar acestea să fie înlocuite prin taste și ecrane tactile.
De asemenea, dorește ca și tablele clasice să fie înlocuite cu table inteligente și interactive care pot avea mai multe funcții, astfel încât tinerele generații să fie mai mult atrase.
Citește si: Guvernul se pregătește de remanieri. Lista miniștrilor care ar putea să fie schimbați
„La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă, domnul Trandafir. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații. Toate tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, inteligente, Acesta este un prim pas", a spus Sorin Cîmpeanu.
Cîmpeanu a adăugat că profesorii nu vor avea nimic de făcut în plus decât să folosească un marker pe tabla interactivă, asta dacă nu au competențe digitale.
„Iar acei profesori care nu au competențele digitale foarte dezvoltate, nu trebuie să facă nimic în plus decât să scrie cu marker ul pe tabla interactivă așa cum scriu cu creta pe tabla clasică. Sigur, se poate șterge, dar avantajul este că fiecare elev își poate stoca lecția, în timp real, pe laptop, pe telefon, pe orice dispozitiv, inclusiv elevii care din anumite motive nu pot participa la ore”, mai spune el.
De asemenea, prin intermediul tablelor interactive, profesorii vor putea să prezinte lecția într-o manieră mult mai interesantă.
În acest mod, vor stârni interesul elevilor care deja sunt familiarizați cu era digitală și au telefoane inteligente încă din primii ani de viață.
Până în prezent, doar câteva școli din România dispun de astfel de table interactive, însă se dorește ca în toate instituțiile de învățământ tabla clasică și buretele să devină istorie.
„Un al doilea pas, având un astfel de instrument în față, tu ca profesor poți să ilustrezi o simplă căutare, un motor de căutare pentru anumite subiecte și vor fi prezentate într-o manieră mult mai atractivă elevilor. Este o modalitate de a ține treaz interesul elevilor pentru școală și a transforma profesorul din rolul clasic pe care l-a avut, și a fost foarte bun pentru perioadele respective, într-un facilitator, într-un mentor și îndrumător printre nenumăratele surse de informare de pe Internet. Vor fi recomandate acele surse care sunt credibile și eficiente în interesul elevilor pentru a putea dobândi competențele pe care le dorim cu toții.", a mai spus Sorin Cîmpeanu.