„Competențele de literaţie sunt esenţiale pentru parcursul educaţional al unui elev şi, mai apoi, sunt extrem de importante pentru dezvoltarea adulților”, a spus ministrul în prezentarea sa.

Citește si: Directorul administrativ din școli- ce înseamnă noua funcție propusă de ministrul Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a arătat că, pentru a aprecia corect aceste competenţe de literaţie, în scopul adoptării acelor măsuri care să îmbunătățească aceste competenţe, e nevoie de o evaluare standardizată.

„Standardizarea evaluării este un deziderat care trenează de mult timp. Tot de mult timp știm că avem probleme din perspectiva competenţelor de literaţie, din perspectiva alfabetizării. Ne spun de testele PISA, rezultatele la evaluarea națională, ne-o spun universitățile care deplâng nivelul scăzut de alfabetizare, îndeosebi alfabetizare ştiinţifică, în rândul absolvenţilor de învăţământ preuniversitar”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

El a afirmat că ”rezultatele sunt triste”. ”Pe de altă parte, însă, avem o serie de oportunităţi. Prima dintre ele se numeşte România Educată, care se concentrează foarte mult nu numai pe componenta de evaluare ci pe componenta de construcţie a unui curriculum care să genereze acele competenţe care, în momentul în care sunt evaluate, să ne arate că suntem într-o situaţie mult mai bună decât cea prezentată”,

a explicat ministrul, arătând că România Educată va fi pusă în practică conform termenelor stabilite.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește si: Liga Studenților Iași informează că a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Sorin Cîmpeanu

„Vă spun că în septembrie 2023, sistemul de educație din România va funcționa, începând cu septembrie 2023, nu mai este mult, pe cu totul şi cu totul alte baze. Aceasta este oportunitatea esenţială”. a spus Cîmpeanu.

sorin-cimpeanu-an-scolar-2023

Anunțul lui Sorin Cîmpeanu.

[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educaţiei a menționat că o altă oportunitate este aceea a conjugării, fără precedent, a eforturilor, resurselor din mediul public şi mediul privat.

Citește si: Ce elevi pot continua cursurile online şi după ridicarea stării de alertă. Anunțul ministrului Educației

„Nu țin minte, deși am mai trecut prin Ministerul Educaţiei, să fie existat atât de mare deschidere spre cooperarea între Ministerul Educaţiei şi cei care aveți lucruri de spus în domeniul educației.”

Citește si: Noutăți pentru elevi! În următorul an școlar, elevii nu vor intra în același timp în vacanțe, astfel că cele din februarie trebuie să fie stabilite până la finalul lunii mai 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si