Sorin Cîmpeanu: „Începând cu septembrie 2023, sistemul de educaţie din România va funcţiona pe cu totul şi cu totul alte baze”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a participat, joi, la conferinţa de lansare a „Raportului privind nivelul de literaţie al elevilor din România”, elaborat de BRIO (Platforma Digitală pentru Îmbunătăţirea Performanţelor Şcolare). Oficialul a declarat că începând cu septembrie 2023, sistemul de educaţie din România va funcţiona pe cu totul şi cu totul alte baze.

Author: Georgiana Balaban joi 12 mai 2022 , 13:48

sorin-cimpeanu-an-scolar-2023

Sorin Cîmpeanu face noi declarații.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Competențele de literaţie sunt esenţiale pentru parcursul educaţional al unui elev şi, mai apoi, sunt extrem de importante pentru dezvoltarea adulților”, a spus ministrul în prezentarea sa.

Citește si: Directorul administrativ din școli- ce înseamnă noua funcție propusă de ministrul Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a arătat că, pentru a aprecia corect aceste competenţe de literaţie, în scopul adoptării acelor măsuri care să îmbunătățească aceste competenţe, e nevoie de o evaluare standardizată.

„Standardizarea evaluării este un deziderat care trenează de mult timp. Tot de mult timp știm că avem probleme din perspectiva competenţelor de literaţie, din perspectiva alfabetizării. Ne spun de testele PISA, rezultatele la evaluarea națională, ne-o spun universitățile care deplâng nivelul scăzut de alfabetizare, îndeosebi alfabetizare ştiinţifică, în rândul absolvenţilor de învăţământ preuniversitar”,

a mai spus ministrul Educaţiei.

Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

El a afirmat că ”rezultatele sunt triste”. ”Pe de altă parte, însă, avem o serie de oportunităţi. Prima dintre ele se numeşte România Educată, care se concentrează foarte mult nu numai pe componenta de evaluare ci pe componenta de construcţie a unui curriculum care să genereze acele competenţe care, în momentul în care sunt evaluate, să ne arate că suntem într-o situaţie mult mai bună decât cea prezentată”, a explicat ministrul, arătând că România Educată va fi pusă în practică conform termenelor stabilite.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: „Din păcate” Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol, chiar în ziua nunții! Puțini știau- wowbiz.ro

Citește si: Liga Studenților Iași informează că a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Sorin Cîmpeanu

„Vă spun că în septembrie 2023, sistemul de educație din România va funcționa, începând cu septembrie 2023, nu mai este mult, pe cu totul şi cu totul alte baze. Aceasta este oportunitatea esenţială”. a spus Cîmpeanu.

sorin-cimpeanu-an-scolar-2023

Anunțul lui Sorin Cîmpeanu.

[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educaţiei a menționat că o altă oportunitate este aceea a conjugării, fără precedent, a eforturilor, resurselor din mediul public şi mediul privat.

Citește si: Ce elevi pot continua cursurile online şi după ridicarea stării de alertă. Anunțul ministrului Educației

Citeste si: „L-am iubit foarte mult, cu toată umilința pe care mi-a dat-o.” Vica Blochina a spus adevărul despre relația pe care a avut-o cu Victor Pițurcă- kfetele.ro

Citeste si: O nouă victorie pentru David Popovici! „Sunt foarte mulţumit de rezultat”. Ce note a obținut sportivul la examenul de Bacalaureat?- radioimpuls.ro

„Nu țin minte, deși am mai trecut prin Ministerul Educaţiei, să fie existat atât de mare deschidere spre cooperarea între Ministerul Educaţiei şi cei care aveți lucruri de spus în domeniul educației.”

Citește si: Noutăți pentru elevi! În următorul an școlar, elevii nu vor intra în același timp în vacanțe, astfel că cele din februarie trebuie să fie stabilite până la finalul lunii mai 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si