Prognoza meteo astăzi, 29 ianuarie 2021. Meteorologii ANM anunță o vreme foarte caldă marți

Prognoza meteo ANM. Marți se menține atmosfera închisă în majoritatea regiunilor. În sud-vest, în nord-vest și, izolat, în restul teritoriului, vor fi ploi slabe sau burniță.

Author: Andreea Bolocan marți 02 februarie 2021 , 11:53

prognoza meteo 2 februarie ANM ploi vreme calda
Cum va fi vremea astăzi, 2 februarie[Sursa foto: libertatea.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În zona înaltă de munte o să cadă lapoviță sau o să fulguiască, iar la noapte vântul va avea intensificări în masivele estice.

Dimineața se formează ceață pe la câmpie, iar vremea va fi caldă pentru această perioadă: maximele pleacă de la 3 grade în nordul Moldovei și ajung până la 12 grade Celsius în sudul Banatului, anunță meteorologii ANM.

Vremea în București

În București găsim înnorări persistente și se formează ceața în primele ore ale zilei. Mai apoi, s-ar putea să burnițeze, iar maxima urcă până la 7...8 grade Celsius. La noapte avem iarăși condiții de ceață, iar temperatura coboară până la 2 grade.

Miercuri vremea devine deosebit de caldă pentru această perioadă. După ce se risipește ceața matinală iese soarele, iar temperatura urcă până la 10 grade.

Citeste si: Când se redeschid Trasfăgărășanul și Transalpina circulației rutiere

Joi se face și mai cald. Dimineața vor fi iarăși condiții de ceață, însă, mai apoi, va domina atmosfera însorită, iar maxima atinge 14 grade Celsius.

Vineri se anunță încă o zi frumoasă și neobișnuit de caldă pentru începutul lunii februarie. La amiază, termometrele vor arăta 12...13 grade.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și în Bărăgan vor fi înnorări persistente și, izolat, o să plouă slab sau o să burnițeze. Acum, dimineața, se formează ceață, iar după orele prânzului temperaturile ajung la 9 grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei norii se înmulțesc și e posibil să apară și câteva ploi slabe. În rest, vor fi și scurte momente însorite, iar în prima parte a zilei vor condiții de ceață.

Citeste si: VIDEO- Gravidă prinsă în mijlocul viscolului.A trebuit să nască acasă

Și în nordul Moldovei și în Bucovina se lasă ceața în primele ore ale zilei. Mai apoi, va domina atmosfera însorită și se face mai cald decât ieri: la amiază, maximele ating 5 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș prindem vreme închisă, cu ploi slabe sau burniță. Și pe aici se mai încălzește, iar temperaturile urcă până la 7 grade.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice. Vor fi înnorări, iar precipitațiile vin tot sub formă de ploi sau burniță. În sudul Banatului se va înregistra maxima zilei, de 12 grade Celsius.

În Transilvania se adună norii în vestul provinciei și tot pe-acolo o să plouă slab. În depresiuni se lasă ceața dimineața și e posibil să burnițeze, însă mai apoi vor fi și scurte momente însorite.

În Oltenia avem vreme închisă. Și pe-aici se anunță ploi slabe, iar în primele ore ale zilei va fi ceață. Se face mai cald decât ieri, iar temperaturile ajung până la 8...9 grade.

Și în ținuturile sudice se anunță o zi mohorâtă, cu ploi, burniță și ceață acum, dimineața. În nord-estul provinciei soarele se arată trecător, iar maximele ating 9 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte prindem vreme caldă, chiar dacă nu prea zărim soarele. La altitudini mici va ploua, însă pe creste se anunță lapoviță și fulguieli trecătoare.

Vântul se menține activ și va sufla mai tare în nordul Carpaților Orientali, în special pe timpul nopții. Mare atenție dacă plecați în drumeții, pentru că în Munții Bucegi și Făgăraș este risc mare de avalanșe.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si