Programul Rabla, amânat cu o săptămână. Când poți să depui actele pentru o mașină nouă
Românii care vor să-și cumpere o mașină nouă prin programul Rabla 2022 trebuie să mai aștepte o săptămână.
Administrația Fondului pentru Mediu amână cu o săptămână Programul Rabla, care trebuia să reînceapă astăzi, pe 6 mai. Vestea bună este că un nou program Rabla, mai atractiv pentru posesorii de mașini mai vechi de 15 ani, începe din 1 iulie.
Citeste si: Până la ce dată trebuie plătite taxele și impozitele locale în 2022. Ce riști dacă nu le plătești la timp
A doua etapă a Programului Rabla a se desfășoară până pe 31 mai 2022. După o lună de pauză, va începe un nou program "Rabla", prin care cei care îşi casează maşinile mai vechi de 15 ani pot primi primă de "cel puţin 3.000 de lei", fără a fi obligaţi să cumpere un autovehicul nou.
Fondurile din Programul Rabla 2022 au fost suplimentate semnificativ; pentru persoane fizice bugetul este acum de peste 300 de milioane de lei față de alocarea inițială de 100 de milioane.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
La Rabla Plus, pentru achiziția unui autoturism electric bugetul cumulat pentru persoane fizice și juridice este de 450 de milioane.
Un nou program "Rabla", prin care cei care îşi casează maşinile mai vechi de 15 ani pot primi primă de "cel puţin 3.000
de lei", fără a fi obligaţi să cumpere un autovehicul nou, va debuta pe 1 iulie, conform anunţului făcut, joi, într-o conferinţă de presă, de către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.Ministrul Mediului spune că a avut o discuţie cu ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei despre reţeaua naţională de staţii de încărcare.
"Veştile bune vin şi din partea Ministerului Dezvoltării, pentru că de acolo vor fi finanţate peste 15.000 de staţii de încărcare până în 2026, prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.). Noi am pus, astăzi, în consultare publică, Ghidul pentru următorul apel de proiecte din partea autorităţilor publice locale pentru staţiile de putere normală sau mică", a menţionat Tanczos.
Oficialul a adăugat că, pe termen mediu şi lung, va fi nevoie de foarte multe staţii de încărcare pentru maşini electrice în zonele rezidenţiale, iar autorităţile au un plan bine stabilit în vederea dezvoltării acestei industrii.
"Eu sunt convins de faptul că va fi nevoie, pe termen mediu şi lung, de foarte multe staţii în zona rezidenţială, unde în timpul nopţii, în parcările de lângă blocuri pot fi încărcate maşinile electrice. Avem o viziune foarte clară şi un plan foarte bine gândit de susţinere a acestei industrii, a acestei revoluţii prin care parcul auto din România va fi schimbat radical în câţiva ani", a afirmat ministrul Mediului.