Programul restaurantelor se va prelungi pentru nunți și botezuri. Află până la ce oră se poate sta de acum înainte

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus prelungirea programului de lucru al restaurantelor în zilele în care se desfășoară evenimente private cum ar fi nunțile și botezurile. Joi, această propunere a fost aprobată în ședința de Guvern.

Author: Andreea Bolocan joi 03 iunie 2021 , 15:46

Până la ce oră vor sta deschide restaurantele când vor fi evenimente private nunta 2021
Până la ce oră vor sta deschide restaurantele când vor fi evenimente private[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Restaurantele vor fi deschise până la ora 2:00 noaptea

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 3 iunie 2021, o hotărâre prin care restaurantele pot rămâne deschise până la ora 2 noaptea în cazul organizării de evenimente

private, precum nunți și botezuri, potrivit unui comunicat al executivului.

Nuntă 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: A fost publicat Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). DOCUMENT

Redăm mai jos textul hotărârii nr. 36 din 03.06.2021, privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 precum și modificarea și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021

Având în vedere necesitatea reglementării unitare a măsurilor aplicabile elevilor/studenților și lucrătorilor transfrontalieri care fac nevata de la școală/locul de muncă situat într-o țară, la domiciliul situat într-o altă țară, precum și nevoia de adaptare a programului de desfășurare a anumitor activități la cerințele sociale:

  • în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare
  • în temeiul prevederilor art. 5 alin. (3) lit. f, din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Botez 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Premierul Florin Cîţu a prezentat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (VIDEO)

Ce se mai află în Hotărârea CNSU

Art.1 -Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2,00.

Programul restaurantelor s-a prelungit[Sursa foto: PixaBay]

Art.2 -Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații nr. 32 și 35, se modifică și se completează astfel: La art. 3 alin. (2) se abrogă lit. e). La art. 3 alin. (2) după litera s) se introduc două noi litere t) și u), cu următorul cuprins: lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova; elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si