Progrese incredibile în construcția Drumului Expres Craiova-Pitești. Când va fi gata

Construcția Drumului Expres Craiova-Pitești avansează într-un ritm incredibil. Un tronson de aproape 40 de kilometri ar putea fi gata anul acesta, deși inițial, termenul de finalizare este anul 2022.

Author: Andreea Bolocan marți 29 iunie 2021 , 15:57

Drumul Expres Craiova-Pitești tronsonul 2 constructii
Drumul Expres Craiova-Pitești[Sursa foto: Captură YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat imagini noi, filmate cu ajutorul unei drone, pe lungimea Drumului Expres Craiova-Pitești.

Tronsonul 2 va putea fi gata până la sfârșitul anului 2021

Craiova-Pitești[Sursa foto: Captură YouTube]

Din imagini ne dăm seama că Tronsonul 2, care se întinde pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri, avansează extrem de rapid. Contrar estimărilor, acest tronson ar putea fi finalizat până la sfârșitul acestui an. Termenul de finalizare al Drumului Expres Craiova-Pitești este abia al doilea trimestru din 2022.

Citeste si: Un șofer băut a dat cu mașina peste doi agenţi de poliţie care au vrut să-l oprească în trafic

Potrivit informațiilor furnizate de CNAIR, în această perioadă, antreprenorul desfășoară activități de așternere a covorului asfaltic. În paralel se efectuează lucrări de terasamente, lucrări specifice la poduri, pasaje și podețe.

Tronsonul 2 al Drumului Expres va putea fi gata până la sfârșitul anului 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Din filmarea făcută cu ajutorul dronei, se putea observa faptul că se lucrează într-un ritm alert la tronsonul 2, de 39,85 kilometri, cuprins între Balș și Slatina. Acesta este împărțit în două loturi: Robănești-Brăneț (18,5 kilometri) și Brăneț-Slatina (21,35 kilometri). Tot aici se construiește și podul peste râul Olt. Valoarea contractului este de 1,45 de miliarde de lei.

Pentru execuția tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova-Pitești, care integrează 34 de structuri, se vor utiliza peste 20.000 m3 de beton și peste 3.200 de tone de oțel beton.

Citeste si: Cât de des trebuie să faci ITP-ul mașinii tale. Ce riști dacă ai ITP-ul expirat

Drumul Expres[Sursa foto: Captură YouTube]

Cât va măsura drumul Expres Craiova-Pitești

Drumul Expres Craiova-Pitești va avea o lungime totală de 121,18 kilometri și va urma traseul Pitești – Slatina – Craiova. Acesta va purta denumirea DX12, va avea două benzi pe sens  și va fi primul drum expres din țara noastră. Șoferii vor putea circula pe această rută cu viteze de până la 120 km/h.

Potrivit contractului semnat în decembrie 2018, termenul de proiectare a fost de 12 luni, iar cel de execuție este de 24 de luni.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si