Manifestanții au incendiat coşurile de gunoi şi au aruncat cocktail-uri Molotov, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade.

Citește și: Lacrimi și sancțiuni după tragedia din Grecia

În câteva minute, Piaţa Syntagma, marea esplanada din faţa Parlamentului s-a golit de cei 12.000 de manifestanţi, care se adunaseră mai devreme pentru a cere socoteală autorităţilor elene după această coliziune între două trenuri care circulau pe aceeași linie.

Citește și: Accident feroviar fără precedent, în Grecia

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Această dramă, care bulversează toată ţara, a stârnit şi o imensă furie faţă de neglijenţa şi neajunsurile de la căile ferate relevate odată cu acest accident. Starea deplorabilă a rețelei feroviare, diverse probleme în sistemul de semnalizare şi siguranță pe căile ferate au fost semnalate, în condițiile în care directorul stației din Larissa, oraşul cel mai apropiat de accident, şi-a recunoscut responsabilitatea.

Premierul grec își cere iertare

Duminică, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut iertare familiilor victimelor.

Citește și: UPDATE/FOTO- Cel puțin 38 de persoane au murit, iar 100 au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit în Grecia

„Nu putem, nu vrem şi nu ar trebui să ne ascundem în spatele erorilor umane. Faptul că sistemul de control digital va fi complet operațional în lunile următoare nu este o scuză.

Ci este exact invers.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Durerea este şi mai mare că nu am apucat să-l terminăm înainte să se întâmple ceva rău. Justiția va investiga rapid tragedia şi va găsi responsabilii. Acum, suntem datori să fim alături de familiile victimelor, prin recunoașterea cu îndrăzneală a greșelilor statului. Ştiu că mulți din ziua de azi îşi vor aminti fraza unuia dintre predecesorii mei că „asta este Grecia”. Dar nu, ea nu este singura. Există o altă Grecia, acolo, care ne dă speranţă, credinţă şi putere.Cu toţii am văzut-o chiar şi după tragicul accident. Prin pompieri, salvatori, medici şi personal din sănătate care au organizat imediat îngrijirea răniţilor. Prin armată. Dar şi experţi din Poliţie care s-au ocupat rapid de misiunea dureroasă de identificare a cadavrelor. Ca să se poată întoarce la familiile lor pentru a jeli. Şi noi am văzut faţa celei mai bune Grecii la pasagerii care şi-au riscat viaţa pentru a-şi salva colegii pasageri. Personal, sunt în politică pentru a schimba această "țară rea", această Grecie veche care ne face rău.

De asta încerc, în fiecare zi. Uneori îmi iese bine, alteori nu. Ştiu bine, totuşi, cât de bine ne putem face patria dacă ștergem rămășitele trecutului care ne ţin înapoi. Şi pentru această Grecia pe care o merităm voi continua să lupt", se arată în mesajul lui Mitzotzakis.

Citește și: Ultimele cuvinte dintre mecanicului de tren și șeful de gară din Grecia, înainte ca cele două trenuri să se ciocnească frontal: „Pleacă, pleacă”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si