Zeci de copii refugiați ucraineni și români au ieșit astăzi în stradă pentru a protesta împotriva războiului pornit de Vladimir Putin și pentru a susține poporul invadat.

Protestanții s-au „înarmat” cu pancarte în care cer oprirea războiului. Alături de ei mai au steaguri cu drapelul țării vecine, invadate de Rusia.

Citește și: Ce conține planul de pace în 12 puncte propus de China pentru Rusia și Ucraina

Un an de la începutul războiului din Ucraina

Astăzi se împlinește un an de la momentul în care armata rusă condusă de Putin a invadat Ucraina. Copii și adulți își strigă azi, 24.02.2023, nemulțumirea profundă față de situația tensionată și sângeroasă de la granița cu România.

Citește și: EXCLUSIV: ”Ucraina a reușit nu doar să reziste, ci și să recupereze o bună parte din teritoriile ocupate de forțele agresoare”- Analiză la un an de la începerea războiului

Mai multe proteste au avut loc în lume și în fața Ambasadei Rusiei, scrie antena3.ro

Steagul ucrainean, pictat pe strada din faţa Ambasadei Rusiei la Londra

Protestatarii Led By Donkeys au pictat în cursul zilei de joi, în fața ambasadei din Kensington, steagul ucrainean. Totul a fost realizat cu ajutorul unor roabe cu vopsea. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Protest în fața Ambasadei Ucrainei de la București. Copiii cer oprirea războiului

Protest în Marea Britanie

[Sursa foto: Black News]

Citește și: Un an de război între Rusia și Ucraina. Acesta a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa

Înainte de a împrăștia 300 de litri de vopsea pe drum, în fața Ambasadei Rusiei, protestatarii au oprit traficul. Ei au pictat, folosindu-se de roabe și perii, steagul Ucrainei de 500 de metri pătrați.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că trei bărbați și o femeie au fost arestați sub suspiciunea de daune penale și obstrucție a traficului.

Protest în fața Ambasadei Ucrainei de la București. Copiii cer oprirea războiului

Protest în Marea Britanie

[Sursa foto: Reuters]

Citește și: EXCLUSIV: Un an de război- Povestea Margaritei, ucraineanca refugiată la București. ”La început, părea un vis urât. Apoi, s-a instalat frica și am decis să părăsim țara”/ ”Copilul nostru are autism și epilepsie și a trecut prin perioade foarte dificile”

Ucraina este un stat independent și un popor cu toate drepturile la autodeterminare", a afirmat grupul într-un comunicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si