VIDEO. Un an de război între Rusia și Ucraina. Acesta a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa

Milioane de ucraineni au plecat din țară, odată cu începerea războiului, și s-au refugiat în alte țări occidentale. Pierderile au fost uriașe din ambele părți, iar conflictul pare să nu aibă un sfârșit.

Author: Diana Puiu vineri 24 februarie 2023 , 07:54

Un an de la războiul dintre Rusia și Ucraina. Acesta a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa

Un an de la războiul dintre Rusia și Ucraina. Acesta a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa

[Sursa foto: timpulmd.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

ONU a stabilit că războiul din Ucraina a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa din ultimii 80 de ani. Încă din primele zile ale războiului, peste un milion de oameni, în special femei, copii și bătrâni, au plecat din Ucraina în țările vecine și au fost nevoiți să își înceapă o nouă viață și să se adapteze unui nou mediu.
Peste 10 milioane de ucraineni și-au schimbat domiciliul în interiorul țării. Ei au plecat din zonele apropiate liniei frontului.

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: Un an de război- Povestea Margaritei, ucraineanca refugiată la București. ”La început, părea un vis urât. Apoi, s-a instalat frica și am decis să părăsim țara”/ ”Copilul nostru are autism și epilepsie și a trecut prin perioade foarte dificile”

Un raport realizat de cinci organizații neguvernamentale arată cu unul din 10 spitale a fost avariat, iar 200 de lucrători medicali, care sunt protejați pe timp de război de legile internaționale privind drepturile omului, au fost răniți, uciși, arestați sau răpiți.
Ucrainenii vorbesc despre crime de război comise de armata rusă. Peste 300 de persoan au fost îngropate în cimitire improvizate, iar numărul total al morților este greu de estimat.

Citește și: EXCLUSIV: Un an de război- Povestea emoționantă a ucrainencei care de un an confecționează păpuși în România./ ”Păpușile nu sunt doar un hobby, ci și un job pentru mine”

Povestea Margaritei, ucraineanca refugiată la București. ”La început, părea un vis urât. Apoi, s-a instalat frica și am decis să părăsim țara”/ ”Copilul nostru are autism și epilepsie și a trecut prin perioade foarte dificile”

De la începutul războiului, aproape 90.000 de ucraineni și-au găsit refugiul în România. Este și cazul Margaritei, care a plecat din Ucraina, unde totul părea ca un coșmar. A venit în România pentru a duce o viață normală. ”La început nu-mi venea să cred că se întâmpla totul, părea un vis urât  și voiam să mă trezesc din el.  Apoi, s-a instalat frica.

Citește și: EXCLUSIV: Analist de politică externă: ”Discursul lui Putin a fost unul mobilizator, populist, cu o serie de referințe la elemente simbolice"

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Pentru prima dată în viața mea, am avut un atac de panică. La început, am avut speranța că vor avea loc negocieri și că totul se va încheia rapid și pașnic. Apoi, am realizat că ceea ce se întâmpla era grav și pe termen lung și atunci am luat decizia de a păsăsi țara”, a explicat ea. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si