Protest de ultima oră în Piaţa Victoriei. Elevii și studenții au ieșit în stradă: „Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”

Elevii și studenții au ieșit în stradă din cauza eliminării gratuităţii pe mijloacele de transport. Protestatarii i-au transmis mai multe mesaje lui Florin Cîțu.

Author: Georgiana Balaban joi 11 februarie 2021 , 13:23

proteste elevi din cauza transportului
Elevii și studenții protestează acum.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Zeci de elevi şi studenţi au protestat joi, în Piaţa Victoriei, faţă de eliminarea gratuităţii pe mijloacele de transport. Cu toții au strigat: „Nu ne luaţi transportul gratuit” şi „Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”.

Protestatarii s-au adunat în faţa sediului Guvernului şi au scandat mai multe sloganuri, printre care: „Fără transport, avem viitorul mort”, „Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”,
„Nu ne luaţi transportul gratuit”, „Vrem transport” sau „Ignoranţă, ignoranţă”.

Citeste si: Majorarea pensiilor rămâne în așteptare și în 2021? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Zeci de elevi protestează acum în stradă

La patru zile de la reînceperea cursurilor în format fizic, elevii au ieșit în stradă la protest.

Asta după ce premierul Florin Cîțu a anunțat tăierea mai multor drepturi a elevilor în privința transportului gratuit.

Citeste si: Florin Cîțu: Vom încerca să producem un vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino

“Suntem în faţa Guvernului României, alături de colegii noştri de la ANOSR, pentru a aduce în atenţia publică problematica subfinanţării educaţiei, care va avea repercusiuni precum înlăturarea gratuităţii transportului pentru studenţi şi elevi. Este necesar să conştientizăm cu toţii importanţa investiţiilor în sectorul de învăţământ, care sunt, fără doar şi poate, paşi elementari în dezvoltarea României”, a transmis, joi, Consiliul Naţional al Elevilor, într-un mesaj pe Facebook.

La rândul lor, studenţii din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au anunţat că Guvernul intenţionează să ia ”decizii arbitrare”.

Citeste si: Guvernul Cîțu, schimbări majore în perioada următoare! Vor exista tăieri pe toate planurile

“Ar trebui să fie un capăt de ţară faptul că în ciuda unor statistici dezastruoase privind situaţia materială a studenţilor, Guvernul intenţionează să ia decizii arbitrare, argumentând un impact bugetar în fapt nesemnificativ faţă de multiplele avantaje atât pentru studenţi, cât şi pentru operatorii feroviari. Nu doar că niciun partid din coaliţia guvernamentală nu a criticat transportul gratuit al studenţilor din opoziţie, ba chiar reprezentanţi ai lor l-au susţinut”, a transmis ANOSR.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că nu vede ca fiind ”un capăt de ţară” limitarea călătoriilor CFR pentru studenţi, dând exemple din mai multe ţări.

proteste elevi din cauza transportului
Florin Cîțu a anunțat eliminarea gratuității pe transportul public pentru elevi.[Sursa foto: google]


”România era ţara care era în afara sistemului, toate celelalte ţări, ţări mult mai dezvoltate, nu ofereau această gratuitate”, a declarat Cîţu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si