Americanii care se confruntă cu problema prețurilor explodate la rafturi sunt sfătuiți de ziarul cu profil economic Wall Street Journal să mănânce mai puțin pentru a face economie.

Wall Street Journal: „Nu-ți ajung banii de mâncare? Mănâncă mai puțin!”

La începutul articolului, Wall Street Journal explică:  „Prețurile la ouă au crescut în ianuarie față de luna precedentă cu 8,5% și sunt cu 70,1% mai scumpe decât anul trecut, cea mai mare scumpire anuală din 1973 încoace.

Cea mai devastatoare epidemie de gripă aviară din istorie a distrus efectivele de pui din Statele Unite, făcând ca prețurile la ouă să crească mai mult decât la orice alt articol de băcănie în 2022, potrivit Information Resources Inc.  Stocurile de ouă în Statele Unite au fost cu 29% mai mici în ultima săptămână a lui 2022 decât la începutul anului 2022, potrivit USDA.”

Citește și: VIDEO- Gripa aviară scumpește ouăle. Ce spun fermierii

În același timp, Wall Street Journal consideră că această criză alimentară este datorată războiului dintre Rusia și Ucraina.

De asemenea, la o lună după atacul Rusiei, Joe Biden a anunțat că acest război va avea ca și consecințe foametea în multe țări, printre care și SUA.

Astfel, soluția Wall Street Journal este ca oamenii să sară peste micul dejun sau să mănâne mai puțin. 

Citește și: VIDEO- Un an de război Rusia-Ucraina. Impactul economic la nivel mondial

Alte măsuri din partea Wall Street Journal pentru combaterea celorlalte crize sunt: dușurile mai scurte, mai rare sau în doi, răbdatul de frig sau statul pe întuneric.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citește și: VIDEO- Fructele românești- mai scumpe din cauza vremii

Prețurile alimentelor cresc în România, în timp ce în alte țări scad. Explicația oferită de specialiști

Alimentele din România au prețuri din ce în ce mai mari, lucru ce îi dezavantajează pe români. Fenomenul se întâmplă la noi în timp ce alte țări au făcut reduceri de preț. Producătorii au dat explicații și au spus de ce se întâmplă acest lucru.

Românii nu mai fac față scumpirilor  care apar de la o lună la alta. În același timp, în multe țări prețurile au început să scadă, dar producătorii români vor să continue majorările, în ciuda acestui lucru.

Pentru că situația devine tot mai revoltătoare, aceștia au dat explicații despre fenomen.

Alimente cu prețuri uriașe în România

Conform experților, zahărul s-a scumpit cu 63%, uleiul cu 37%, untul cu 45%, ouăle cu 35%, iar margarina are un preț mai mare cu 36% și în aceste condiții, producătorii își susțin, în continuare, creșterile prețurilor.

În țări precum Australia, prețurile alimentelor de bază scad cu procente chiar și de 2,9%, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru bugetul oamenilor.

Citește și:  VIDEO- Românii dau cei mai mulți bani pe alimente dintre europeni

Producătorii afirmă că nu intenționează deloc să le urmeze exemplul, ba chiar să mai crească prețurile.

Aceștia au spus că majorările prețurilor alimentelor vin după ce materia primă și mâna de lucru s-a scumpit, motiv pentru care sunt nevoiți să facă tot ce le stă în putință să își scoată cheltuielile, chiar dacă acest lucru înseamnă ca produsele lor să ajungă la prețuri alarmante.

Citeste si:  Theo Rose, prima reacție după ce iubitul ei a mărturisit că nu vrea să o ia de soție: ”Nu vreau să-l sperii”- kanald.ro

Citeste si: Veste rea pentru pensionarele cu venit de 2.000 de lei. Ce vor avea de plătit mai mult din 2025- kfetele.ro

Citeste si: Care este, de fapt, relația dintre Lavinia Pîrva și Andreea Bălan: "Mi-e colegă, dar..."- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Citeste si:  Nici Loredana Groza nu-și imagina că se va întâmpla asta: „M-am îndrăgostit. Deci, iată-ne aici, împreună”- wowbiz.ro

Citește și:  VIDEO- Un litru de lapte a ajuns să coste 10 lei în supermarketuri. Prețuri duble față de anul trecut

„Investiția este foarte mare, s-au scumpit semințele, investim foarte mult și trebuie să ne recuperăm banii”,  a declarat un producător, conform Antena 3 CNN.

Citește și:  Inflația trece, prețurile rămân

Creșterea prețurilor le dă bătăi românilor, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă sau de Paște. Atunci, oamenii fac cumpărături în masă. Atât prețul alimentelor de bază, necesare în cantități mari pentru cozonaci, drob sau alte preparate pentru Paște, cât și carnea de miel se vor vinde mai scump, au spus specialiștii.

Citește și:  Preț carburanți 9 februarie 2023: Cu cât se vinde joi litrul de benzină sau de motorină?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si