Puscăriaşii din Aiud "s-au înscris" la Exatlon! Ce se întâmplă cu ei în aceste momente şi ce spun şefii închisorii!

Fenomenul Exatlon a ajuns şi în penitenciarele din Romania

Author: C.I. Webeditor: Lia Popescu miercuri 21 noiembrie 2018 , 07:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fenomenul Exatlon a cuprins întreaga Românie, dar nimeni nu s-ar fi aşteptat ca show-ul să devină o competiţie în toată regula în penitenciare!

Însă, aşa s-a întâmplat, iar o dovadă concretă o constituie şi concursul iniţiat de cadre de conducere a Penitenciarului Aiud, care au organizat în cadrul unităţii o reeditare a traseelor din Republica Dominicană!

Citeste si: Ce părere are Maria Cârneci, de fapt, despre soția fiului ei: „Nu o consider noră”. Cântăreața a dat cărțile pe față la „Detectorul de minciuni”- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citeste si: Exatlon 18 noiembrie. Silviu Nicolae, mărturisiri cu lacrimi în ochi: ”Am suferit un şoc din cauza divorţului”. Faimosul a ajuns în stradă, fără bani şi fără haine

”Valorificând succesul show-lui televizat Exatlon, difuzat recent, precum şi interesul crescut manifestat de către tinerii deţinuţi pentru activităţile sportive, specialiştii Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Aiud au organizat o competiţie sportivă de tip Exatlon, în cadrul Bazei sportive a unităţii.

Cele 4 echipe concurente au fost formate din 31 de deţinuţi tineri. Traseul a cuprins 8 probe de îndemânare, echilibru sau coordonare: mers în echilibru pe bârnă, slalom printre jaloane, tragerea unui sac cu nisip (circa 20 kg.) pe distanţa de 10 metri, aruncarea unui inel într-un ţăruş de la 2 metri, doborârea unor popice (sticle de 2 litri din plastic umplute cu apă) cu mingea de fotbal de la o distanţă de circa 10 metri, alergare prin anvelope, târârea pe sub un „labirint” de circa 5 metri, aruncarea a 2 mingi de tenis de câmp într-un minicoş de la distanţa de circa 2,5 metri”, se arată într-un comunicat de pe site-ul penitenciarului!

Exatlon se dispută şi în închisoare! Totul se întâmplă la Aiud

Dupa ce puscăriaşii din Aiud s-au înscris la Exatlon, ei bine, concursul a a dat rezultatele dorite de specialişti. ” Competiţia propriu-zisă a decurs foarte bine, tinerii au respectat cerinţele transmise, atmosfera fiind de bună-dispoziţie şi fair-play, iar comunicarea şi relaţionarea între participanţi au fost adecvate. Nu s-au înregistrat incidente ori accidente. Ulterior, toţi deţinuţii participanţi au luat parte la o şedinţă de feedback moderată de specialiştii care au organizat proiectul. De asemenea, s-au vizionat fotografiile realizate în timpul activităţii. Tinerii au apreciat mult atât ideea, cât şi organizarea proiectului, aspecte care recomandă repetarea acestuia, eventual în colaborare cu parteneri din comunitate.

Proiectul a reprezentat o premieră pentru sistemul penitenciar, reuşind să ofere tinerilor o oportunitate inovativă de petrecere instructivă a timpului liber, contribuind, de asemenea, la dezvoltarea unor abilităţi pro-sociale”, s-a arătat în acelaşi comunicat!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si