Rabla pentru electrocasnice 2021. Care este valoarea voucherelor pe care o poți primi dacă te înscrii la Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate

Ministerul Mediului a dat startul Programului Rabla pentru Electrocasnice începând din data de 14 mai 2021. Programul are un buget mai mare în comparație cu cel de anul trecut și se va desfășura pe mai multe etape.

Author: Alina Raducu miercuri 19 mai 2021 , 18:38

Rabla pentru electrocasnice 2021. Care este valoarea voucherelor pe care o poti primi daca te inscrii la Programului naţional de inlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate
Rabla pentru electrocasnice 2021. Care este valoarea voucherelor pe care o poti primi daca te inscrii la Programului naţional de inlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prin Programului Național Rabla pentru Electrocasnice oricine dorește să își înlocuiască un aparat electrocasnic vechi, cu consum mare de energie, cu unul nou, cu un consum mai redus, are oportunitatea de a o face cu ajutorul financiar oferit de Fondul pentru Mediu.

Pentru a se înscrie în acest program, persoanele doritoare trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere prin care să se angajeze că vor preda aparatul electrocasnic vechi. Mai apoi, declarația completată trebuie încărcată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Procedura de înscriere în Programul Național Rabla pentru Electrocasnice 2021 este următoarea:

  • o săptămână pentru înscriere
  • o declarație pe propria răspundere că predai aparatul vechi, care se va încărca pe site-ul AFM
  • 15 zile pentru a folosi voucherul pentru aparatul dorit

În regulile programului se mai precizează că același participant poate obține mai multe vouchere, dar doar dacă va cumpăra aparate diferite.

Conform regulamentului Programului Național Rabla pentru Electrocasnice, aparatul vechi poate fi dus la magazinul din care îl veți cumpăra pe cel nou, acesta ar putea fi ridicat și de acasă.

Citeste si: Cine e miliardarul francez care l-a depășit pe Elon Musk în topul celor mai bogați oameni

Rabla pentru electrocasnice 2021. Care este valoarea voucherelor pe care o poti primi daca te inscrii la Programului naţional de inlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate
Rabla pentru electrocasnice 2021. Care este valoarea voucherelor pe care o poti primi daca te inscrii la Programului naţional de inlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Care sunt cei șase piloni ai reconstrucției României

Ce valoare au voucherele pe care îl poți primi prin intermediul Programului Național Rabla pentru Electrocasnice 2021?

Bugetul alocat Programului în anul 2021 este de 75 milioane lei, aproape dublu față de anul trecut, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului.

O primă etapă va fi dedicată în special înscrierilor, iar după 21 mai vor fi eliberate primele vouchere. În prima etapă se pot înscrie cei car doresc să își schimbe mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și uscătoarele de rufe.

Așadar, pentru o mașină de spălat voucherul va avea o valoare între 200 și 300 de lei, iar pentru un uscător de rufe, de exemplu suma va fi între 400 și 500 de lei, iar pentru mașini de spălat vase, între 300 și 400 de lei.

Pentru aparate frigorifice se percepe aceeași sumă, persoanele care vor să își schimbe aparatele de aer condiționat primesc 400 de lei, iar pentru aspiratoare, voucherul este de 200 de lei.

În a doua etapă a programului vor fi cuprinse laptopurile, tabletele şi televizoarele pentru care se vor aloca sume între 300 și 500 de lei.

Citeste si: Cine trebuie să depună declarația privind beneficiarul real. Termenul de depunere va fi amânat pentru 1 octombrie 2021

Mașini de spălat rufe: 200- 300 de lei

Uscător de rufe: 400- 500 de lei

Mașini de spălat vase: 300- 400 de lei

Aparate frigorifice: 300- 400 de lei

Aparate

de aer condiționat: 400 de lei

Aspiratoare: 200 de lei

Laptopuri: 500 de lei

Tablete: 300 de lei

Televizoare :300- 400 de lei, potrivit rablaelectrocasnice.ro

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a vorbit despre revenirea elevilor la școală. Ce a transmis ministrul Educației

Programul Național Rabla pentru Electrocasnice a fost înființat cu scopul de a îi motiva pe cetățeni să schimbe aparatele electrocasnice și electronice vechi, cu unele noi, pentru un consum mai redus de energie și care vor fi mult mai eficiente și benefice mediului.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vezi online serialul „Hercai” subtitrat în limba română - Episodul 58, sezonul 1,... Vezi online serialul „Hercai” subtitrat în limba română - Episodul 58, sezonul 1, marti, 22 iunie 2021 - VIDEO Miran afla adevarul despre mama sa!
spotmedia.ro
Adevăr grăit-a Cîțu Adevăr grăit-a Cîțu
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si