Rabla pentru electrocasnice 2021. Lista obiectelor care pot fi aduse la schimb

Programul rabla pentru electrocasnice a început vineri, pe data de 14 mai 2021. Prin acest program se vor putea achiziţiona inclusiv laptopuri şi tablete, iar diversele componente au sume alocate separat. Află care este lista completă a obiectelor care pot fi aduse la schimb.

Author: Andreea Bolocan luni 17 mai 2021 , 21:43

lista obiectelor pe care le poti da la rabla 2021
Rabla pentru electrocasnice 2021[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În anul 2021, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să se înscrie și să obţină unul sau mai multe vouchere.

Cum te poți înscrie în programul rabla pentru electrocasnice 2021

Astfel, beneficiarii de vouchere vor avea la dispoziţie şapte zile pentru a se înscrie în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică dedicată. Contul de utilizator este un element de noutate al acestei ediţii a programului şi permite atât selecţia voucherelor, cât şi urmărirea statusului acestora.

Citeste si: "Rabla pentru electrocasnice" începe azi. Cum poți să-ți cumperi laptopuri sau tablete

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) precizează că, pentru eficientizarea procesului de selecţie a voucherelor, ediţia din 2021 se va desfăşura etapizat, după cum urmează:

Înscrierea persoanelor fizice în aplicaţie, prin crearea conturilor de utilizator (14 mai-20 mai);

Etapa I: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai- 3 iunie);

Frigidere vechi[Sursa foto: PixaBay]

Etapa II: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4- 17 iunie);

Etapa III: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie- 1 iulie).

Totodată, concomitent cu înscrierea solicitanţilor în programul guvernamental, prin crearea conturilor de utilizator se va desfăşura şi sesiunea de înscriere în vederea validării comercianţilor, realizată tot prin intermediul aplicaţiei informatice.

Citeste si: Când este prima zi de înscriere în programul Rabla pentru electrocasnice?

Lista completă a obiectelor rabla pentru electrocasnice 2021

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;
  • 400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Laptop vechi[Sursa foto: PixaBay]

Un lucru nou introdus în programul de anul aceste este faptul că pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi.

De asemenea, pentru maşinile de spălat vase, precum şi pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si